lauantai 28. kesäkuuta 2014

Paju vol.2


Mihin ihmeeseen aika taas on juossut? Pakoon ilmeisesti, ja lujaa!
Toki kädet ovat käyneet koko ajan, mutta valmista ei ole juurikaan tullut, kun taas on kasapäin lisää yhdistämättömiä kappaleita.


Edellisen postauksen pajupeitto oli niin mukava tehdä, että jatkoin (hiihtolomalla!) uusien pajupalojen virkkaamista. Lanka oli tuollaista kaappiin unohtunutta Novitan Papagenaa, 100% akryylia, joka kestää onneksi 40° konepesun.


Alunperin ajattelin, että tästä voisi tulla jonkinlainen takki, kun väri on tuollaista farkkumaista. Mutta kun näitä paloja Oslossa hotellihuoneessa ja vähän muuallakin väkersin, niin en jaksanut ruveta miettimään kuinka palat pitäisi kiinnittää jotta niistä takin saisi. Posotin vain menemään ja yhdistelin suoriksi riveiksi.


Mutta vaikkei tästä takkia tullut, niin ei sentään tuluspussiakaan, vaan ihan hyvän kokoinen torkkupeitto. Yhden palan koko on 4,5mm koukulla virkattuna 17cm, ja 6x8 = 48 palan peitolle tuli mittaa 107x140cm, kun reunoja kiertää vielä muutama ketjusilmukkakerros.


Tämän ja monet muut käsityöni päätyvät lopulta myyntiin Nannan Putiikin hyllylle, kun en kaikille löydä itse käyttöä.

*****************


Facebookissa kaveri oli löytänyt kuvan virkatusta kukkaverhosta , joka koostui erivärisistä paksuhkosta langasta tehdyistä kukkakuvioista. Hän kyseli, miten moinen kukka tehdään, ja testasin aikani, ja tässä jakoon yksi ei-ihan-samanlainen-mutta-melkein -versio (juu, puoli kerää jäi peitosta lankaa yli) :

4kjs renkaaksi.
1.krs: 3kjs (=1.pylväs), 11p renkaaseen, ps (piilosilmukka) 3.kjs:aan.

2.krs: (vaihda lanka jos teet värikästä kukkaa). 5kjs (= 1.p + kaari). *1p seuraavaan ed.krs:n pylvääseen, 2kjs*. Yhdistä viimeisten 2kjs jäleen ps 3.kjs:aan (=12 kaarta).

3.krs: 3kjs (=1.p) *2 p kaareen, 1p ed krs:n pylvääseen*.

4.krs (vaihda lanka): 11kjs (1.p + kaari) jär väliin 1 ed. krs:en p. Pylväs kahteen seuraavaan pylvääseen. *8kjs, jätä väliin yksi ed. krs:n p, 2p*. Krs:n lopussa virkkaa vain 1p, yhdstä ps 3.kjs:aan (=12 kaarta)

5.krs: 1kjs (=1.kiinteä silmukka) *9p kjs-kaareen. 1ks ed.krs:n 2:sta pylväästä jälkimmäiseen* yhdistä lopussa ps:lla.

Kukat oli yhdistelty lomittain aina parista sakarasta toisiinsa ja ylimmän kerroksen isojen kaarien läpi oli työnnetty verhotanko :-)

**********

virkkaili Nanna