sunnuntai 31. elokuuta 2014

Kalastajaneule ja sen poika


Kuluneella viikolla valmistui kaksi kalastajaneuletta isälle ja pojalle. Ohje löytyy Pirkan sivuilta. Ja toki Novitaltakin, jossa ohje käsittääkseni alunperin on julkaistu. Tein tämän saman paidan joulukuussa, siihen oli löytynyt aivan ihastuttavat rautanapit. Nämä odottavat vielä omiaan.


Ohje on Novitan 7-veljestä langalle. Nämä on tehty Gjestalin Jannesta, jossa on hiukan enemmän villaa. Janne on hieman ohuempaa ja löyhäkierteisempää kuin seiskaveikka, mutta jos käsiala osuu kohdalleen, niin lankoja voi käyttää lähes ristiin.


Pinta on helppoa kahden kerroksen neulosta: oikealla neulotaan 1o,1n ja nurjalla 3o, 3n. Tarkempi kaavio löytyy ohjelinkkien takaa.


Ja koska lankaa vielä jäi, tein lopuista perussukat vahvistetuilla kantapäillä ja nauhakavennuksilla, valkoiset raidat ovat seiskaveikkaa.

******


Olen kotoisin Kokkolasta ja siellä vietetään Venetsialaisia näin elokuun viimeisenä viikonloppuna. Muistan kuinka lapsuudessa käytiin aina venetsialais-ajelulla katselemassa rannikon huvila-asukkaiden toinen toistaan hienompia kynttiläasetelmia vedessä ja rannoilla. 
Nykyään Pohjanmaallakin juhlinta lienee siirtynyt enemmän turuille ja toreille ja Wikipedian mukaan juhlaa vietetään jo koko maassa. Niin täällä Tampereellakin. 
Perinteistä Venetsialiasjuhlaa vietetään jo toista kertaa :-) ja päätimme sitä käydä katsomassa. Veeti Kallio lauloi Ratinan suvannossa Doorsin musiikkia ja Light My Fire-biisin jälkimainingeissa keskeltä suvantoa ammuttiin ilotulitteita.
 Ihan hyvin tuntui karnevaali sopivan tänne sisämaahankin, ja totesimmekin, että mukavampi ilotulitteita on katsella lämpimässä elokuun yössä kuin joulukuun pakkasissa vilusta täristen. (Tamperehan järjestää itsenäisyyspäivän kunniaksi hienot ilotulitukset, reilusti pidempi perinne kuin Venetsialaisissa :-)

Mietiskeli Nanna