keskiviikko 19. elokuuta 2015

Räsymattosukat


Facesbookissa joku keksii jotain ja kohta kaikki tekee sitä samaa. 
Nyt on vallalla räsymattosukkavillitys: sekoitellaan erilaisia raitalankoja keskenään ja katsotaan mitä tulee. Erilaisia tuotoksia katsellessa alkoi tehdä mieli kokeilla itsekin. En ole ollut oikein sinut raitalankojen kanssa, mutta yhtäkkiä niitä alkoikin katsella ihan uusin silmin.


Hyllyssä oli inspiraatiota odottamassa Riitta-tädiltä joskus lahjaksi saadut kaksi kerää harmaa-pinkkiä raitaa, mustaahan pitää aina olla mukana ainakin nimeksi ja sateenkaarta sorruin ostamaan, tosin oli kyllä alennuksessa :-D
Ekan sukan jälkeen olin ihan fiiliksissä. En olisi millään malttanut edes nukkua kun näitä oli niin mukava neuloa. Kolmeen saakka yöllä  hurahti, ja aamulla ei sitten ollut kivaa ollenkaan.


Parikin valmistui.


Nyt oli kyllä siinä mielessä harvinainen sukkapari, että en raaski luopua näistä, vaan pidän ihan itse!



Ja nämähän sopivat tosi hyvin uusiin kumisaappaisiinkin, vai mitä?

Langat ovat siis 7-veljestä  kahta eri raitaa sekä mustaa. Raitalangoilla neuloin aina 2 kerrosta vuorotellen kummallakin, välissä yksi kerros mustaa. Sukat ovat ihan perussukat 3,5mm pyöröpuikolla, ylhäältä resorista aloitettu 52 silmukalla, kavennettu  5 raidan välein 1 s ja nilkkaan tullessa jäljellä oli 49s. Kantapään tein 25 silmukalla vahvistettua neulosta, kavensin 13 silmukan molemmin puolin, poimin 14 silmukkaa kantalapun sivuista ja kaventelin sitten joka toinen kerros silmukkaluvuksi 48 ja tein loppuun sädekavennuksen. 

Nämä eivät varmasti jää viimeisiksi räsymattosukiksi. Suosittelen! Kannattaa kokeilla rohkeasti kaikenlaisilla omituisilla yhdistelmillä ja yllättyä iloisesti.

räsyili Nanna



sunnuntai 9. elokuuta 2015

Häälahjasukat


Eilen vietettiin hyvän ystäväni hääjuhlaa. Mitäpä muuta sitä lahjaksi keksisi kuin sukat :-)
Sopivan romanttinen sydänkuvio löytyi Virpi Siiran Oma Koppa -blogista.


Kaikki sukat ovat 7-veljestä lankaa, 3,5mm pyöröpuikolla. Aikuisten sukkien pohjat on tehty sileää oikeaa joka toinen silmukka valkoisella ja joka toinen silmukka ruskealla värillä, kantapäät vahvistettua neulosta. Kuvio on jaollinen 16 silmukalla, kerroksia 11.


Rouvan sukassa silmukoita 48, jalkaterässä 50.


Herran sukassa silmukoita 64, jalkaterässä 62


4-vuotiaan pikkuneidin sukissa on pelkästään sydämiä, silmukkaluku jaollinen 8:lla. 
Tässä sukassa silmukoita 40.


Ja sitten vaan pakettiin. Pohjapahvin ympäri teippasin foliota ja kääreeksi sellofaania. Eurokankaasta löytyi vielä teemaan sopivaa kangasnauhaa somisteeksi.

Hääjuhla oli mukava ja sää suosi.
Toivon sydämestäni hääparille onnea yhteiselle taipaleelle.

-Nanna