sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Sweet dreams


Hiihtolomalla Lontoossa käydessä ostoslistalla oli oikeastaan vain yksi asia: vyyhti Madelinetoshin Tosh Merino Light -lankaa. Tämä on niitä äärimmäisen harvoja kertoja, kun minulla on valmiiksi tiedossa malli ja hankin siihen langan. Yleensähän toimin päinvastoin: nappaan loputtomasta lankavarastostani kerän ja alan pohtia mitä siitä tekisi...


Camden Passagelta löytyi googlaamalla Loop-niminen käsityökauppa, joka oli saanut netissä paljon hyviä arvioita.
Paikka on parin sadan metrin päässä Angelin metroasemalta.


Kauppa oli tosi söpö, mutta en ehtinyt oikesataan paljoa ympärilleni vilkuilla, kun heti sisään astuessa silmiin osui seinällinen juuri etsimääni lankaa. Kuvaaminenkin unohtui kun olin niin innoissani, ulkokuvan palasin ottamaan vasta jonkin matkaa poispäin käveltyä :-)


Suomalaisella mittapuulla Loop toki on pieni, kun on tottunut Lankamaailman jättimäisiin varastoihin, mutta ehkei Englannissa käsityöntekijöitäkään ole ihan samassa mitassa kuin Suomessa.


Ostin varmuuden vuoksi kaksi vyyhteä, ettei tarvitse langan loppumisen takia lähteä heti takaisin.
Väri on tuollainen neurtaalin harmahtavan lilahtava.


Malli oli siis jo valmiina. Huivi on Boo Knits'in In Love collectionin Sweet Dreams. Malli on maksullinen ja löytyy Ravelrystä.
Ennen pingottamista lopputulos oli kyllä melkoinen pettymys, mokoma pieni ryppykasa.


Ohjeessa kehotettiin aggressiiviseen pingottamiseen. Ei siis muuta kun huivi vesiämpäriin, enimmät vedet pyyhkeen sisällä painellen pois ja aggressiota purkamaan. 
Löysin XXL-urheilukaupasta pari koottavan jumppamattoa. Käytin aiemmin vastaavia Bilteman ruutuhyppelymattoja, mutta niissä oli keskellä palapelimaisia numeroita, jotka tuppasivat irtoilemaan, joten nämä ovat siinä suhteessa parempia. Pointtina on, että menevät pieneen tilaan säilytyksen ajaksi.


Minulla on pingotuskäytössä tuollaisia "tauluneuloja", joiden terä on vain parin sentin mittainen ja päät isompia kuin normi nuppineuloissa. Ovat tosi käteviä. 
Tähän pingotukseen neuloja meni varmaan pari sataa, kun laitoin yhden jokaiseen nirkkoon. Huh. Olo oli kieltämättä aika aggressiivinen kun huivi oli lopulta kokonaan kiinnitetty.


Mutta lopputulos oli kyllä vaivan arvoinen!


Lähikuvista ehkä näkee, että lankaan on pujotettu myös helmiä. Tämä oli ensimmäinen kokeilu helmien kanssa, mutta ei varmastikaan viimeinen. Tosin nappasin (varastostani, kuinkas muuten) liian pienisilmäisiä helmiä: lanka on aika epätasaista ja ohuimmista kohdista silmukka tuli helpostin helmen läpi, mutta paksujen kohtien aikana pelotti, että lanka katkeaa, kun piti käyttää niin paljon voimaa. Käytin 0,5mm ja 0,75mm virkkuukoukkuja, ja vedin aina silmukan helmen läpi ennen kuin neuloin sen normaalisti.


Lankana oli siis Madelinetoshin Merino Tosh Light lankaa (väri Composition Book Grey), jota kului vajaa vyyhti (tein keskimmäistä kuvioita kaksi mallikertaa). Pyöröpuikko 4,5mm sekä päättelyyn nirkkokerroksella 5mm. Helmiä kulkui kolmisen sataa.
Huivin lopulliset mitat ovat 130 x 40cm, eli oikein sopiva hartioille.


Nyt olisi siis vielä yksi täysi vyyhti ja toisen jämät käyttämättä. Täytyy varmaan kokeilla saman In Love -kokoelman jotain toista huivia, olivat kaikki aivan ihania.

************


Ja tähän loppuun tunnustus: sorruin ostamaan itselleni muutaman vappupallon! Mutta sain halvalla :-) Nämä ovat ihan järkyttävän ohutta lankaa: 50g kerässä on 400m (merinovillaa ja akryylia), puikkosuositus 2,5mm. Mutta jos noista huiveja tekee, niin helmet saavat olla vaikka kuinka pieniä ja lanka menee silti läpi. Virkkukoukkua vaan ei 0,5mm pienempää löydy, enkä ole kaupoissakaan nähnyt silloin harvoin kun olen muistanut katsella.

Wapputerveisin
-Nanna