lauantai 15. lokakuuta 2016

Tuolien juhlatossut


Äitini täytti pyöreitä vuosia kuun alussa, eikä hän halunnut pitää suuria juhlia. Niinpä päätimme juhlia vain perheen kesken meillä kotona.


Ruokailijoita oli tulossa kymmenen, eivätkä kaikki olisi millään mahtuneet meidän neljän hengen ruokapöydän ympärille, vaikka olisi ottanut jatkopalatkin käyttöön.


Hoksasimme, että onhan meillä terassilla iso pyöreä pöytä ja siihen kuusi tuolia. Jotka toimme olohuoneeseen, ja ongelma oli sillä ratkaistu. Ainut huono puoli oli, että tuolien jalat ovat metallia ja lattia parkettia, joten lopputulos voisi olla aika ikävän näköistä, kun tuolit siirtyilevät pakostikin paikaltaan.
Hyllystä löytyi onneksi pika-apu: kaksi hieman keskenään eri väristä kerää (=200g) vanhaa Novitan Tennessee puuvillalankaa ja 3,5mm koukku. Niistä sitten virkkailin 24 tossua, jotka sujautettiin tuolinjalkoihin.


Hyvin toimi! Tuolit liukuivat kevyesti lattialla ilman naarmun naarmua.


Juhlien jälkeen tossut laitettiin pakettiin mahdollista myöhempää käyttöä varten ja tuolit autotalliin talviteloille.


Alkukeittona tarjottiin juustoista ananaskeittoa, jonka ohjeen olen yli 10 vuotta sitten napannut jostain lehdestä (todennäköisesti Pirkka) talteen. Keitto sai aikuisten keskuudessa erinomaisen vastaanoton, lapset eivät niinkään ihastuneet.
Mutta laitan tähän ohjeen, jos haluat kokeilla.

Juustoinen ananaskeitto (4 annosta)

1rkl voita
1½ tl currya
1ps (500g) peruna-sipuli-sekoitusta
1ps (250g) kasvissuikaleita
1prk (227g) ananasmusrkaa
1l vettä
1 kasviliemikuutio
1pkt (200g) sulatejuustoa
75g sinihomejuustoa
2tl hunajaa
1tl rakuunaa
½tl pippurimaustesekoitusta
koristeluun tuoreita yrttejä

Kuumenna rasva kattilassa. Lisää joukkoon curry ja hetken kuluttua vihannespakasteet. Kääntele hetken aikaa ja lisää ananasmurska, vesi sekä kasvisliemikuutio.
Anna kiehua miedolla lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää juustot paloiteltuna ja anna liueta keittoon. Soseuta, mausta ja tarkista lopuksi maku. Koristele tuoreilla yrteillä.

Tein kaksi annosta, ja siitä riitti santsilautastenkin jälkeen vielä seuraavaksi viikoksi neljä jättiannosta. Joten ehkä tuo neljälle mitoitus on hieman alakanttiin.
Jätin lopulta toisen sulatejuuston laittamatta, mutta käytin viherpippuri-Koskenlaskijaa, mikä toi vielä hieman lisäpotkua :-)


Pääruokana oli sitten lihansyöjille poronkäristystä ja muille muuta. 
Ja sisko huolehti kahvituksesta kakkuineen ja muine herkkuineen.
Täyden vatsan viereen oli hyvä illalla nukahtaa.

-Nanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti