Mikäli en olisi tähän ruokalajiin törmännyt, olisin todennäköisesti täysin kasvissyöjä. Mutta tämä vaan on niiiiiin hyvää, että joskus on ihan pakko saada!
Ruoan nimi on virallisesti "Tuhti suosikkipiirakka", mutta tottelee meidän perheessä nimeä Papupata.
Ainekset:
purjosipuli
2 rkl voita tai margariinia
400g naudan jauhelihaa
1 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 tl timjamia
tabascoa
1 tl suolaa
1 kaulittu voitaikinalevy (joulun jälkeen tulee käytettyä pakasteeseen unohtuneet torttutaikinat)
8 pekoniviipaletta
pinnalle juustoraastetta
1. Huuhteke purjosipulit ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, ota mukaan myös vihreä osa.
2. Pistä rasva paistinpannuun (itse käytän syvää wokkipannua, ainekset mahtuvat paremmin), ruskista jauheliha kevyesti. Lisää purjosipulit ja paista pari minuuttia, purjo ei saa pehmetä.
3. Sekoita papujen sekaan suola, timjami ja muutama tippa tabascoa, kaada mössö pannulle jauheliha-purjoseoksen joukkoon ja kääntele sekaisin.
4. Nosta kaulittu taikina piirakkavuokaan (itse käytän neliskulmaista 18x24x8cm kokoista lasivuokaa, joka tulee täyteen). Kaada täyteseos vuokaan ja taita taikinan ylimääräiset reunat (n.2cm) täytteen päälle.
5. Suikaloi pekoniviipaleet ja asettele piirakan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.
Ohjeessa neuvotaan latomaan jauhis-purjo ja papumössö kerroksittain, mutta olen havainnut, että tasaisemman lopputuloksen saa ja helpommalla pääsee, kun pistää kaiken sekaisin. Kerro jos maistui!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti