torstai 12. huhtikuuta 2012

Lämpöalustoja aamupäivän ratoksi


Tämä aamupäivä hurahti ympyröitä virkaten. Tässä on jalostettu aimmin virkkauskurssilta ostettu Pikkufantti-lanka (Pirkanmaan kotityö OY, 100% villa), sekä eilen löytämäni sävyihin sopiva Kelo (Novita, 50% villa, 50% akryyli).
Kiitän onneani, etten ole sortunut Keloa enempää hamstraamaan, se on nimittäin aika raivostuttavaa työstettävää, varsinkin, jos sormenpäissä on haavoja tai muuta rosoa. Lanka on niin ziljoonasäikeistä ja löyhäkierteistä, että se tarttuillee sormenpäihin, ja saattaa pahimmillaan näkyä lopputuloksessakin.
Mutta näitä ympyröitä oli ihan hauska virkata, tekniikkahan on se, että ohuempaa lankaa virkataan paksumman ympärille. Fantin sijasta voi käyttää vaikka matonkudetta, trikoota tai muuta vastaavaa. Tai jos punoisi tai neuloisi ensin toisesta langasta nyörin, ja sitten käyttäisi sitä spiraalissa... vaihotehtoja on monia.
Näiden alustojen halkaisija on 23cm. Isompia voisi käyttää vaikka ihanan pehmeinä ja lämpiminä istuinalustoina. Nämä alustat löytyvät Nannan Putiikista.


I used this morning by crocheting circles. I used Pikkufantti yarn (Pirkanmaan kotityö Oy, 100% wool), that I bought earlier in crocheting course, and Kelo (Novita, 50% wool, 50% acrylic).
These circles was really fun to crochet, the technique goes so that the thinner yarn is crocheted round the thicker one. Instead of Fantti-yarn you could use carpet weft, tricot or something like that.
The diameter of these pod pads is 23cm. Bigger ones could be used for example as a soft and warm sitting pads. These pads can be found from Nanna's Boutique.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti