sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Avainketju

 Ystäväni Marjo oli nähnyt jossain helmistä tehdyn avainnauhan, ja pyysi itselleen vastaavaa. Ihan hauska idea, toivottavasti näitä ehtii joskus enemmänkin tehdä.

Materiaaliksi kannattaa valita mahdollisimman kevyitä helmiä, kuten puu- ja akryylihelmiä, ja pujotuslangan pitää olla mahdollisimman kestävää. Tämä siksi, että matellikiinnike painaa jo itsessään aika paljon, ja kun kokonaisuuteen lisätään vielä avaimet, niin niska on päivän mittaan lujilla :-)

Tässä yksilössä on käytetty kevyitä akryylihelmiä ja onttoja metallihelmiä. Lankana vahva helmilanka, jota ei vetämällä saa poikki. Toivottavasti avannauha kestää käytössä, ja Marjo on tähän tyytyväinen!


My friend Marjo had seen key ribbon made of beads, and asked if I could make her one.
Nice idea, wish I'll have sometimes enough time to do more of these.

As a material you should pick up as light pearls as possible (wood or acrylic) and the yarn should be very strong. That's 'cause the metal hook itself is quite heavy and when you add keys in it and you carry this all day long, it requires a lot of your neck :-)

In this ribbon I used light acrylic beads and hollow metal beads and very strong bead wire. I hope the key ribbon will last in use, and Marjo is pleased with this!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti