tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kyllä se talvi sieltä tulee...

Vaikka kesä on vielä kauneimmillaan, niin optimistisena ihmisenä uskon, että kyllä se talvi ja kylmät pakkaset sieltä ennen pitkää taas tulevat. Tai ehkä tämä on vaan toiveajattelua. Mutta kun minusta on mukava tehdä kaikenlaisia huiveja. Eikä vähiten siksi, että yleensä työ edistyy nopeasti. Mutta myös siksi, että sama koko käy kaikille, ei tarvitse aloittaessa vielä tietää luomuksen loppukäyttäjää :-)

Tämä somistus syntyi telkkarin tuijottelun sivutuotteena. Tällä kertaa koetin tehdä jonkinlaista ohjetta, että voisin myöhemminkin tehdä samanmoisen. Halutessasi löydät ohjeen täältä. Ohjeen laatiminen ei ollut ihan helppoa, en löytänyt palmikoissa käytettäviä erikoismerkkejä (tai en oikeastaan kauheasti viitsinyt edes etsiä), joten käytin windings -fonteista löytyviä merkkejä ja tein vain niille omat selitykset. Ok tunnustan, että ruutupaperilla ja lyijärillä ohje olisi syntynyt viidessä minuutissa sen sijaan, että räpelsin exelin kanssa puoli tuntia. Mutta minusta lopputulos on aika pro:n näköinen (noita palmikoita lukuunottamatta).

Itse käytin työssäni La Laine du Nord akryylilankaa ja numeron 6 puikkoja, mutta jos haluat neuloa huivisi ohuemmasta langasta, niin kannattaa lisäillä väleihin useampia aina-oikein silmukoita, niin huiviin saa helposti lisää leveyttä. 
Onnea neulontaan. Kerro, millaista ohjettani oli tulkita ja ehditkö valmiiksi ennen ensilumia :-)


Even if summer is still as its best, I'm so optimistic that I believe that winter and cold weather will come, sooner or later. That's 'cause I like to make scarfs; they are quite quick to knit and in the beginning I don't need to know who's gonna get it, 'cause scarfs are one-size-stuff :-)

This beauty is by-product of TV-watching. This time I tried to put some instructions on the paper that I could later make an other alike. If you wan't, you'll find instructions here. (sorry, it's Finnish, but if comparing instr. and photos you should make it).

I used thick acrylic yarn (La Laine du Nord) in my work and number 6 needles, but if you want to knit your scarf of thinner yarn, you could add some K -at-every-row -loops between cables, so you can easily get more width in your scarf.
Good luck in knitting. Please tell me was it easy or not to interpret my instructions and whether you got ready before the first snow or not :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti