keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Lomalaisen testilaput


Kävin eilen hammaslääkärissä, ja koska olin mielestäni niin reipas, katsoin aiheelliseksi palkita itseäni uudella virkkauskirjalla. Tässä on paljon nimenomaan ideoita, ainoastaan muutama valmis malli lopussa. Tykkäsin kovasti.

Yesterday I visited my dentist, and 'cause being so brave awarded myself with a new crochet book. 
There is many lovely ideas, and just few ready patterns in the end of the book. I like a lot.


Tietysti piti etsiä kirjan mielenkiintoisin kuvio testattavaksi. No sehän löytyi, nimeltään kelttiläinen solmu. 
Virkatessa koko työ tuntui pelkältä suurelta solmulta, hermot meinasi mennä moneen kertaan ja aioin jo saatella tämän ei-onnistuneiden kokeilujen hautausmaalle. 
Mutta sitten otin itseäni kuitenkin niskasta kiinni. Sisulla sain kuin sainkin kuvion valmiiksi.

Of course I had to find the most interesting ornament of the book and try to crochet it. It was called Celtic knot. While crocheting the whole work felt like one huge knot, I almost lost my nerves many times and thought of throwing this to the cemetery of unsuccessful works. 
But then I took a hold of myself and finished the ornament.


Tällainen siitä tuli. Kuvassa kuvio on itseasiassa kauniimpi kuin luonnossa.
Mallin idea on se, että ensin virkataan silmukkaketju, johon tehdään neljä solmua ja sitten yhdistetään renkaaksi ja virkataan pari kerrosta kiinteitä silmukoita ja kerros ketjusilmukka-pylväs -yhdistelmää.
Vaikean ohjeesta teki se, että piirrosohjetta ei ollut, vaan ohjeet olivat vain sanallisia. Ja ainakin minulle ne olivat jokseenkin vaikealukuiset.
Lankakerää käskettiin kuljettaa solmujen läpi, mikä on aika toivotonta puuhaa varsinkin noin isolla kerällä. Viimeisellä kierroksella hoksasin, että jos siirtäisikin solmuja eteenpäin, eikä pujottelisi kerää lainkaan, niin pääsisi vähemmällä sotkulla. Ja sehän toimi. 
Lopuksi vaan yhdisteltiin ensin solmujen kärjet toisiinsa ja sitten virkattiin ynpärille reunus.
Tämä jää luultavasti lajinsa ainoaksi kappaleeksi :-)

Here is the result. Looks better in photo than live.
Don't think I'm gonna crochet more of these :-)


Toinen malli jota halusin kokeilla oli perinteisempi kukkakuvio. Tässä niitä on neljä ja keskelle virkkasin tähtikuvion, koska reikä oli melkoisen iso.
Luultavasti jatkan tästä jopa peitteen verran...

Other pattern I wanted to test was more common flower ornament. Here are four of them and I crocheted a star in the middle to cover the big hole.
This was nice, probably I'll continue for a blanket...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti