sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Patalappuja ja lankakiloja


 Netissä surffaillessa törmää aina mielenkiintoisiin ja kokeilemisen arvoisiin juttuihin, kuten vaikka nyt tähän Himppu-mummun patalappuun. Sen seikkaperäinen ohje löytyy Heidin Aherrukset blogista, joten jos tällaisen virkkaaminen kiinnostaa, niin kurkkaapa ohjeet linkistä, Heidi on tehnyt todella hyvää työtä.


Patalappua oli hauska virkata, suunnanvaihdokset olivat alkuun haastavia, mutta kun lopulta hoksasi miten työ etenee, virkkaaminen oli nopeaa ja mukavaa. Ja valmiin patalapun pinta on mukavan kolmiulotteinen. 


Käytin tähän 7 veljestä lankaa, mutta numeron 3 virkkuukoukkua, jolloin lopputuloksesta tuli tosi tiivis ja toivon mukaan myös eristävä.

********


Ja tähän loppuun varoittava esimerkki siitä, miten käy kun omaa hamsterin luonteen.
Suoritin joululoman aikaan pientä siivousprojektia ja keräilin ympäri taloa olevat lankakätköni yhteen paikkaan. (Okei, ei tässä ole vielä kaikki, mutta voiton puolella silti ollaan). 
Jokaisessa lokerossa on lankaa kolmessa rivissä, arviolta kymmenisen kiloa kussakin.
Facebookin Online Neulekahvila -ryhmäläisiä pyysinkin jo huomauttamaan olemassa olevista varastoista, mikäli sattuisin mainitsemaan jotain lankaostoksille lähdöstä.
Juuri tuli lehti jossa mainostettiin Lankamaailman alennusmyyntejä. Sniff. Sidon itseni tuoliin ja taistelen hamstrausvimmaa vastaan.

********

4 kommenttia:

 1. Oho! Ja minä kun tunnen huonoa omaatuntoa parista muovilaatikollisesta sekalaisia jämälankoja.. :D Mutta hienolta nuo näyttävät hyllyssä, voi perustella että se on tarkkaan harkittu sisustuselementti! ;)

  VastaaPoista
 2. No sitähän se nimenomaan on :D

  VastaaPoista
 3. Tässä hyvä aloitusmalli meikäläiselle joka on tänä talvena oppinut kutomaan elämänsä ensimmäiset villasukat. Jokaiseen villasukka pariin tarvitsi ostaa kaksi kerää lankaa vaikka sitä ei niin paljon niihin mennytkään. Eli...pointti on se, että 10 vuoden päästä mullakin on varmaan samanlainen kasa. Sitten toinen asia. Sulla kokemusta villapaitojen kutomisesta? Löytyisikö keltään perus villapaidan ohjetta jonka voisi kutoa 7 veljeksen wtweed vihreä valkoisesta? Tarkoitan mallia jonka voisi tälläinen aloittelija osata ihan itse alusta loppun asti kutoa. Novitan sivuilta katselin, mutta.. ohje jota siellä katselin näytti vähän hastavalta! "7 veljeksen koukkuun jääneänä"!

  VastaaPoista
 4. Novitan sivuilta varmaan löytyy parhaiten nimenomaan Novitan langoille tehtyjä neuleita. (Neuleohjeet -> hakusanoiksi 7 veljestä, naiset, puserot. Ainakin helppo raitapaita löytyi kun jättää raidat pois ja neuloo halutessa pidemmäksi, kuten ohjeessakin neuvotaan)
  Mutta yksi paikka jossa itse käyn kuolaamssa on http://www.garnstudio.com
  Tuolta voi tehdä erilaisia hakuja mm. langan tiheyden ja neulottavan/virkattavan asusteen perusteella. Heaven!

  VastaaPoista