sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Ripaus silkkistä ylellisyyttäOstin reilu kuukausi sitten Lontoosta pari vyyhteä ylellistä merino-silkkilankaa. Ensimmäinen vyyhti on nyt käsitelty. Huivi/shaali siitä tietenkin tuli. Valitettasti hukkasin kuvan jossa työ oli vielä "vaiheessa", mutta tapani mukaan en viitsi vyyhtejä keriä, vaan neulon suoraan vihinpuulta. Kätevää, mutta rajoittaa neulomisen sellaiseen paikkaan, johon vihinpuun saa näppärästi asetettua. Minun tapauksessani se tarkoittaa alkerran sohvaa television edessä. 
Tämä on siis jälleen yksi TV-neuleistani. Shaalin tekemiseen kului monen monta leffaa ja vielä usempi sarjafilmi. Onneksi Elisa-viihteessä on mitä katsoa (tallennettujen leffojen määrä tällä hetkellä 400 ja sarjoja toinen mokoma!)


Kymmeniä tunteja myöhemmin...
Lopulta tuli kuitenkin valmista. Ja lankaa vielä jäikin kokonaista viisi kierrosta vihinpuulle :-) 


En ole koskaan ennen pingottanut käsitöitäni; langat joista normaalisti neulon tai virkkaan ovat sen verran kestävää tavaraa, että viimeistelen ne höyryraudalla. Tämä on kuitenkin herkempi tapaus. Joten tuumasta toimeen. Pingottamista silmälläpitäen ostin pari vuotta sitten Biltemasta kaksi lasten ruutuhyppelymattoa, joiden materiaali on tuollaista huokoista ja pehmeää (mitä-lie), johon nuppineula helposti uppoaa, mutta sen verran vahvaa, ettei taivu ainakaan näin kevyen huivin vaikutuksesta. Ja mikä parasta: nämä ovat koottavia, joten säilyttäminen ei suurta tilaa vie.


Kas näin. Ja kastelu suihkepullon avulla.


Pitiskuvio tulee pingotuksen jälkeen ihan eri tavalla esiin.


Olkkarin lattialla... (148x46cm)


Parvekkeella luonnon valossa huivi näyttää ihan eri väriseltä. Johtuu varmaan silkistä, joka tuo pientä kiiltoa ja heijastaa valoa monin eri tavoin.Kaunis, vaikka itse sanonkin :-)

Lanka Fyberspates'n Scrumptious lace (45% silkkiä, 55% merinovillaa, käsinpesu haaleassa vedessä). 
Käytin 3mm puikkoja, ja huivilla on isosta koostaan huolimatta painoa alle 100g, vyyhdissä kun oli lankaa 1000 metriä. Tämäkin päätyy Putiikin hyllylle.

-nanna- 


1 kommentti: