tiistai 24. joulukuuta 2013

Tänä Jouluna...


... vihertää. Lumesta ei siis ole Tampereen seudulla tietoakaan. Siitä huolimatta lähilammikon veden peittämällä jäällä on jo näkynyt muutama uhkarohkea pilkkijä. Saaliista ei ole tietoa.

Edellisestä postauksesta on aikaa taas vaikka kuinka. Käsityörintamalla en silti ole ollut toimettonana. Lankakorissa on lukuisia UFOja (unfinished object = keskeneräinen työ). 

Joulun alla Paulan äiti halusi samanlaisen tunikan kuin tyttärensä (ja jota kirosin muutama postaus aiemmin hankalaksi työksi. Toinen kappale oli jo helpompi toteuttaa, mutta edelleenkään en suosittele tekemään bambusta, ohje kun on villalangalle.) 


Lanka tässäkin siis Blend Bamboo, puikot 4, 3½ ja 3, ohje Ravelrysta, tässä noin 20 senttiä alkuperäistä pidempänä ja pidemmillä hihoilla.

*****


Paulan mies sai joululahjaksi (vaimoltaan, ei siis minulta :-) ) tällaisen jättineuleen. (Ohje Novitan sivulta) Hiukan hirvitti, kun hihan mitaksi ilmoitettiin 89cm... Mutta jos edellisessä paidassa on sen pituiset hihat, niin tuskin käsivarret on ainakaan kutistuneet. Lankana Janne (85% villa, 15% polyamidi), puikot 5, ja Paula oli jostain löytänyt aivan ihanat metallinapit.

*****


Syyslomalla Kokkolassa ostin paikallisesta lankakauppa Katariinasta ensimmäiset hiilikuitupuikkoni. Ja kun samalla reissulla kummipojan pikkuveli Milo pisti tilaukseen lapaset, niin pääsin kokeilemaan noitakin. 
Ihan hyvät ja kevyet, mutta en tiedä kuvittelinko vain, vai kuivattavatko puikot käsiä. 


Näissä lankana siis Seiskaveikka ja puikot 3½. Varmuuden vuoksi vielä nimikointi (vapaalla kädellä, kuten näkyy), etteivät mene sekaisin :-) Eihän siis kummipoikaa voinut jättää ilman omaa paria...

*****


Työkaverini Leila halusi pipoonsa sopivat tumput. Mutta koska Seiskaveikkaa ei tänä vuonna ollut tummansininisenä, tumput on toteutettu kaksinkertaisesta Nallesta puikoilla 4. Melkoisen jämäkät siis, mutta kuulemma lämpöiset.

*****


Ja lopuksi vielä Mirjan tilaus sukulaistytölle: sormikkaat Maija-langasta (85%villa, 15% polyamidi) puikoilla 3. Nämä olivat ensimmäiset sormikkaani, kun jopa tumppujen peukalot meinaavat jäädä tekemättä. (Olen suurten pintojen ihminen, väkertäminen ei oikein sovellu luonteeseeni.) Mutta ei tuo niin paha rasti ollutkaan. Ehkä teen joskus toisetkin. Ehkä.

Molemmissa käsineissä mallineule on tosi helppoa viiden silmukan ja neljän kerroksen valepalmikkoa:

1.– 3.krs: neulo 3o, 2n
4.krs: siirrä 3s oikealle puikolle. Nosta vasemman puikon avulla ensimmäisenä siirretty silmukka kahden muun yli (vasemmalle).
Siirrä 2 jäljellä olevaa silmukkaa takaisin vasemmalle puikolle, neulo 1o,lk,1o,2n.

*****

Oikein rauhallista joulua sinulle!

toivottelee Nanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti