lauantai 30. toukokuuta 2015

Leopardi-sukat Muistatteko vielä Viru Valge-sukat parin vuoden takaa?
Samainen mieshenkilö palasi sukka-asiaan. Tällä kertaa ajatuksena oli leopardikuvio ja satiininyörit.
Keskustelu meni ihan mukavasti, aikaakin oli runsaasti, syyskuussa vasta tarvittaisiin. Lupasin toki sukat tehdä, koska haasteet ovat mukavia.
Kunnes yhtäkkiä kysymys kuuluikin "ehtiskö nää jo perjantaiksi postissa"? Tässä kohtaa alkoi vähän hirvittää, mutta ei muutakuin kuvion suunnitteluun ja langan ostoon. 


Sukanteko istessäänhän ei kauan kestä, mutta ei-toistuvan kirjoneulekuvion tekeminen sen sijaan kestää, kun jokainen kerros ja silmukka pitää laskea ja katsoa erikseen. Neuloin kaiken vapaa-ajan ja viimeiset kolme yötä kahteen saakka. Torstaiaamuna klo 2:40 sukat oli viimeistelty ja valmiina postitettavaiski ja ehtivät aamu kahdeksalta tyhjennettävään postilaatikkoon. 
Arvaatte varmaan, että olin tuon päivän töissä hieman hitaalla vaihteella :-)
Perjantaina sain mailia, että sukat olivat ehtineet ajoissa perille, ja olivat kuulemma vielä paljon hienommat kuin tilaaja oli uskaltanut odottaa. Seuraavat tehdään kuulemma sitten vastaväreissä, mutta löysemmällä aikataululla (toivottavasti!!!).
Ja toivottavasti myös sukkien saaja on ollut tyytyväinen.


Väliin meinasi usko loppua, mutta eivät nämä jalassa loppuviimein kovin pahalta näyttäneet :-)
Sukat on neulottu ylhäältä alaspäin kirjoneuleena kaventaen joka 10.krs pari silmukkaa.
Valmiista sukasta on poimittu edestä mustalla silmukat nauhakujia varten, neulottu muutama kerros sileää oikeaa ja sitten reikäkerros nauhojen pujottamista varten.


Sukat ovat Nalle-lankaa ja neulottu 3mm cubics-pyöröpuikolla.
Nämä ovat kokoa 40 ja varren pituus on 35cm.
Kapea satiininaru löytyi Eurokankaasta (2,90e 27m :-) riittää siis vielä toisiinkin sukkiin), ja ne on jätetty pitkiksi, jotta tuleva omistaja voi kiristellä sukat omaan pohkseeseen sopivaksi ja katkaista sitten turhat pätkät pois.

Väri on luonnossa vähän kirkkaamman pinkki, mutta yöllä kuvatessa ei ollut saatavilla kuin keinovaloa, joten kuva hieman valehtelee.
Jos haluat kokeilla kuviota, niin sen löydät täältä
Mallissa on 80s, mutta aloitin resorin 84 silmukalla ja kavensin nilkkaa kohden lopulta 66s:aan ja kantapään kavennusten jälkeen silmukoita on 63.

****

Nyt olen ollut kokonaista kaksi päivää kutomatta tai virkkaamatta ja koittanut varovasti venytellä kipeää niskaa ja jumittuneita hartioita. Mutta jospa tänään illalla taas tarttuisi varovasti puikkoihin ja jatkaisi keskeytyneitä tekeleitä :-)

Onnittelut kaikille valmistuneille, koulunsa päättäneille ja muuten vain ansaitun lomansa aloittaneille!

toivottelee NannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti