keskiviikko 19. elokuuta 2015

Räsymattosukat


Facesbookissa joku keksii jotain ja kohta kaikki tekee sitä samaa. 
Nyt on vallalla räsymattosukkavillitys: sekoitellaan erilaisia raitalankoja keskenään ja katsotaan mitä tulee. Erilaisia tuotoksia katsellessa alkoi tehdä mieli kokeilla itsekin. En ole ollut oikein sinut raitalankojen kanssa, mutta yhtäkkiä niitä alkoikin katsella ihan uusin silmin.


Hyllyssä oli inspiraatiota odottamassa Riitta-tädiltä joskus lahjaksi saadut kaksi kerää harmaa-pinkkiä raitaa, mustaahan pitää aina olla mukana ainakin nimeksi ja sateenkaarta sorruin ostamaan, tosin oli kyllä alennuksessa :-D
Ekan sukan jälkeen olin ihan fiiliksissä. En olisi millään malttanut edes nukkua kun näitä oli niin mukava neuloa. Kolmeen saakka yöllä  hurahti, ja aamulla ei sitten ollut kivaa ollenkaan.


Parikin valmistui.


Nyt oli kyllä siinä mielessä harvinainen sukkapari, että en raaski luopua näistä, vaan pidän ihan itse!Ja nämähän sopivat tosi hyvin uusiin kumisaappaisiinkin, vai mitä?

Langat ovat siis 7-veljestä  kahta eri raitaa sekä mustaa. Raitalangoilla neuloin aina 2 kerrosta vuorotellen kummallakin, välissä yksi kerros mustaa. Sukat ovat ihan perussukat 3,5mm pyöröpuikolla, ylhäältä resorista aloitettu 52 silmukalla, kavennettu  5 raidan välein 1 s ja nilkkaan tullessa jäljellä oli 49s. Kantapään tein 25 silmukalla vahvistettua neulosta, kavensin 13 silmukan molemmin puolin, poimin 14 silmukkaa kantalapun sivuista ja kaventelin sitten joka toinen kerros silmukkaluvuksi 48 ja tein loppuun sädekavennuksen. 

Nämä eivät varmasti jää viimeisiksi räsymattosukiksi. Suosittelen! Kannattaa kokeilla rohkeasti kaikenlaisilla omituisilla yhdistelmillä ja yllättyä iloisesti.

räsyili Nanna2 kommenttia:

  1. No onpas ihanat sukat ! Täytyykin pitää idea mielessä :)

    VastaaPoista
  2. Nää on kyllä kenties kauneimmat näkemistäni räsymattosukista. Hieno idea tuo musta raita väriraitojen välissä!

    VastaaPoista