lauantai 8. huhtikuuta 2017

Yhteistyökuvioita


Päivityksiä ei ole nyt hetkeen kuulunut eikä näkynyt, mutta ei tässä silti ole laakereilla maattu :-) Loppuvuodesta törmäsin Facebookissa suunnittelija Piia Maria Pekkasen neulojahakuun, ja olen nyt toteuttanut muutamia Piia Marian suunnittelemia virkkaus- ja neuleohjeita lehtikuvauksia varten.
Ateljee Piia Marian kotisivuihin pääset tutustumaan tästä linkistä ja hänet löytää myös Facebookista.

Viime vuoden puolella valmistui kaunis pitsihelmapaita, jonka ohje julkaistiin Unelmien käsityöt-lehdessä. Settiin kuului myös hauska lierihattu, mutta ehkä se julkaistaan joskus myöhemmin.


Tässä vielä pitsikaitaleiden harjoittelu menossa :-)


Ensimmäinen versio kaarrokkeesta ei oikein toiminut mutta Piia Maria muokkasi ohjetta ja lopputulos on mielestäni oikein kaunis. Lankana Teetee Hilla (100% puuvilla).

 *********

Teeteeltä on tullut uutuuslankana pellavainen Linnea (100% pellava), josta Piia Maria suunnitteli helpon helmineuleboleron. Tämä ohje julkaistiin uusimmassa Kotiliesi käsityö -lehdessä.


Tässä yöaikaan otetussa kuvassa lanka näyttää tosi tummalta harmaalta, lehtikuva taas kovin vaalean siniseltä. Totuus on varmaan jossain välimaastossa. 


********

Lisäksi olen neulonut hauskan jättihuivin ja alpakkapaidan, jotka julkaistaan Piia Marian työn alla olevassa käsityökirjassa.

**********

Minusta kaikkein hienoin tähän astisista toteuttamistani malleista on uuteen Teetee -lehteen tuleva  samaisesta Linneasta neulottu ja virkattu kesäpaita. Siitä tuli niin hieno, että taidan tehdä sellaisen itsellenikin. Valkoinen paita on sileää neulosta ja yläosa ja hihat on virkattu, tunnistat sen varmsti kuvan nähtyäsi :-)
Jos olet kiinnostunut neulemalleista, niin voit tilata Teeteen ilmaisen verkkolehden sähköpostiisi jättämällä yheystietosi Teeteen neulelehti -välilehdeltä löytyvälle lomakkeelle. 

Nyt työn alla on sukat aivan ihanasta Teetee Tundra alkappasukkalangasta. Kyseisen firman langat ovatkin olleet minulle entuudestaan tuntemattomia (Teetee eli Tekstiiliteollisuus on siis Porvoossa sijaitseva tukkuliike, joka tuottaa ja tuo lankoja). Tähän mennessä mielikuva on muodostunut oikein positiiviseksi. Koska valmiit vaatteet ovat lähteneet saman tien eteenpäin, en voi arvioida kuinka ne kestävätä käytössä. Mutta eiköhän ne kestä :-)

Meneillä on siis mielenkiintoinen vaihe. Ja toki teen jossain välissä sitten taas omiakin juttuja.

-Nanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti