sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Prinsessapeitto vol.1


Törmäsin syksyllä niin mielenkiintoisen kuuloiseen CALiin (Crochet along = virkataan yhdessä), että päätin aloittaa sen jo heti alusta, ensimmäistä kertaa.
CALeissa on yleensä kyse siitä, että joku taho julkaisee virkkausmallia (tai neulemallia = KAL, knit along) yleensä vain pienen pätkän kerrallaan. Alussa annetaan vain lankatyyppi, menekki ja jotain muita tietoja, mutta lähtökohtaisesti työtä aletaan tehdä sokkona tietämättä millainen lopputulos on ja ohjeesta julkaistaan uusi osia esim. kerran viikossa.
Olen joskus tehnyt jotain jos valmiiksi julkaistuja KALeja, esim. Niina Laitisen Taimitarhan sukat oli alkujaan pätkissä julkaistu. Mutta nyt jäin heti koukkuun.

Niin että mikä CAL minut nyt sitten sananmukaisesti koukutti? Two Heart Crochet -sivuston Princess & Villains Cal (=Prinsessat ja lurjukset), jossa ohje julkaistiin 25:een virkattuun Disney-elokuvista tuttuja hahmoja esittävään palaan, periaatteessa siis pienen peiton kokoiseen työhön.


Tekniikka, jolla palat tehtiin, oli minulle uusi: mini c2c -virkkaus, video-ohje linkistä. Palat siis virkataan nimensä mukaisesti nurkasta nurkkaan ja "mini" tulee siitä, että käytetään puolipylväitä kokopylväiden sijaan. Ei muuta kuin heti tuumasta toimeen niillä langoilla mitä hyllyssä sattui olemaan. Käteen tarttui Maija-langan jämiä. Virkkaus tuntui niin hauskalta ja haastavalta, että päätin ostaa lisää värejä ja tehdä koko työn. Hankin summanmutikassa sen kummemmin lankakarttoja lukematta hahmoja varten lisää Maijaa ja koska minulla on valtavasti eri värisiä keriä Nalle-lankaa, päätin käyttää niitä pohjaväreinä. Virkkuukoukkuna 4mm koukku.

 Virkkaaminen sinänsä ei olisi kestänyt ihan näin kauan (vaikka toki hidasta tämä on), mutta koska vastustan periaatteessa kaikenlaista turhaa printtaamista, niin en näitäkään kuvia printannut, vaan virkkasin vain tietokoneen ääressä. Kuviota pitää seurata mallista kokoa ajan, joten virkkasin vain aina muutaman rivin kerrallaan kun satuin muutenkin olemaan koneella.


 Mutta sitkeys palkitaan: Tadaa!! Siinä ne ovat, 24 lappua kooltaan 25cm valmiina yhdistettäväksi. Mutta koska sekin vaatii vielä miettimistä ja jonkin asteista suunnittelua (CAL:ssa on kuvat vain paloihin), niin en malttanut enää odotella julkaisua vaan esittelen koko lauman jo nyt :-) Osassa väritys on onnistuneempi, osassa vähemmän onnistunut, mutta näillä mennään.

Prinsessa Jasmine elokuvasta Aladdin.
Evil Queen - Paha Kuningatar elokuvasta Lumikki.
Cinderella - Tuhkimo
Tiana elokuvasta Prinsessa ja sammakko.
Snow White - Lumikki
Anna elokuvasta Frozen.
Elsa elokuvasta Frozen.
Rapunzel -Tähkäpää elkuvasta Kaksin karkuteillä
Maleficent - Pahatar. Samannimisestä elokuvasta, jossa Ruususen tarina kerrotaan Pahattaren näkökulmasta.
Ariel elokuvasta Pieni merenneito.
Aurora - Prinsessa Ruusunen
Belle elokuvasta Kaunotar ja hirviö.
Ursula elokuvasta Pieni merenneito. Tämä oli kaikkein työläin hahmo virkata.
Lady Tremaine - Äitipuoli elokuvasta Tuhkimo.
Hans elokuvasta Frozen
Merida elkuvata Urhea (Brave)
Dr. Facilier - Varjomies elokuvasta Prinsessa ja sammakko
Gaston elokuvasta Kaunotar ja hirviö
Mother Gothel elokuvasta Kaksin karkuteillä
Jafar elokuvasta Aladdin
Mulan
Pocahontas
Kuvernööri Ratcliffe elokuvasta Pocahontas
Anastasia.  
Tämä ei ollut suoraan CAL:ista vaan jonkun muun tekemä lisämalli. Huomasin vasta lähes valmiina, että hahmo on toispuoleinen, mutta en alkanut enää purkamaan. Sijoitan sen valmiin peitteen nurkkaan.

************


Nyt palat on leviteltynä olohuoneen lattialle, ja mietin mihin järjestykseen ja millä tekniikalla ne yhteen kiinnitän. Palaan siis asiaan kun peitto on valmis.

-Nanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti