sunnuntai 27. elokuuta 2017

KalevalaCalEilen se sitten alkoi, kauan odotettu KalevalaCal (Cal= crochet along = virkataan yhdessä).
Projektin lopputuloksena syntyy useiden eri suunnittelijoiden paloista koostuva peitto. Palojen ohjeita julkaistaan kaksi viikossa, joten on hyvin aikaa pysyä porukan mukana. Projekti on päässyt osaksi virallista Suomi 100 -teemaa.


Tässä on minun ensimmäinen lappuni, Sari Åströmin suunnittelema Ilmatar. Mielestäni tosi kaunis pala sekä väreissä että yksivärisenä. Tässä on onnistuneesti käytetty kohosilmukoita, jolloin pintaan tulee kolmiulotteista struktuuria.
Peitosta on jo suunniteluvaiheessa tehty useita erilaisia toinen toistaan hienompia värillisiä vaihtoehtoja (esitelty Arteenin sivustolla), mutta koska olin tilannut yhteen omaan juttuuni väärän paksuista lankaa, niin ajattelin käyttää sen tähän ja tehdä oman peittoni (ainakin tämän ensimmäisen :-) ) yksivärisenä. Vain ohuempi yhdistämiseen tarvittava lanka pitää hankkia.


Paloista julkaistaan suomenkieliset sanalliset ohjeet höystettynä muutamalla avustavalla valokuvalla ja ainakin tämän ensimmäisen palan ohjeeseen oli myös Youtube -video. Itse tarvitsin kumpaakin avuksi, kun olen enemmän kaavionlukija; sanalliset ohjeet jättävät mielestäni yleensä liikaa tulkinnanvaraa. Mutta kun luki ohjetta ja katsoi epäselvät kohdat videolta, niin ihan hyvin sai tolkkua. Facebookissa on sitten vielä erittäin aktiivinen  suljettu ryhmä, jossa saa kädestä-käteen opastusta ja vertaistukea.

Linkit:
(lueskele muutenkin tuo Arteenin KalevalaCal-sivusto, jos tämä on uusi juttu, siellä on mm. lankavaihtoehtoja, valmiiden peittojen kuvia yms.)
Palasteltu kolmeen videoon: ekassa kerrokset  1-7, toisessa 8-10 ja kolmannessa loput.
Jos kiinnostuit niin tule ihmeessä mukaan!

-NannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti