perjantai 20. lokakuuta 2017

Uunituore neulekirja


Sain Piia Marialta kutsun Porvoon Teetee-shopiin, jossa järjestettiin hänen tuoreen neulekirjansan julkkarit.


Mikäpä oli lähtiessä, kun sääkin oli mitä parhain!


Kirjassa on 20 erilaista neuleohjetta: löytyy jakkuja, huiveja, tumput jotka pelastavat somekansan näpit paleltumiselta ja upeat salonkikelpoiset villahousut. Itseäni kiehtoo erityisesti kansikuvan jakun mielenkiintoinen muoto sekä Pisara-sukkien erikoinen kantapää, joka istuu tosi hyvin jalkaan.

Tervetulopuheessaan kuten myös kirjan alkusanoissa Piia Maria avasi kauniisti neuleiden suunnitteluprosessiaan ja kirjan kuvituksessa ovatkin mukana ne valokuvat, jotka ovat kutakin neuletta olleet inspiroimassa. Piia toimii itse myös mallina, joten kirja on kaikella tapaa henkilökohtainen.


Illan kohokohta oli muotinäytösä, jossa olivat mukana kaikki kirjan neuleet ja Piia Maria kertoi samalla kunkin neuleen langoista ja rakenteesta. Kuvassa on yhtenä kappaleena neulottava harjattua alpakkaa oleva unelman kevyt neule, jonka pääsin toteuttamaan kirjaa varten.


Lilassa jakussa on mielenkiintoinen kaavoitus: kaksi puolipyöreää palloa, joiden välissä on selässä kapea kaitale.


Tarjolla oli myös kuohuvaa ja pikkusuolaista


ja tietysti toinen toistaan ihanampia lankoja.


Sorruin lopulta ostamaan vain pienen kasan lankaa sekä parsintasienen; elättelen toivoa että saisin jonain päivänä korjattua kaikki rikkinäiset villasukkani :-)


Kuvassa keskellä kirjan onnellinen äiti kainalossaan kolme apuneulojaa sekä vasemmalla Niina Teeteestä.


Kaikki tapahtumaan osallistuneet saivat vielä mukaansa yllätyspussit, joista löytyi neuelohjeita, puikot, lankaa, silmukkamerkkejä sekä karkkia. Nam.


Yöllä ilma kävi hieman pakkasen puolella ja aamu oli todella upea, kun kaikkialla oli sumua jonka läpi aurinko kuitenkin hieman paistoi. Teimme pitkän kävelyretken rantaa pitkin ja kävimme vielä ennen kotiin lähtöä herkkuostoksilla Brunbergin tehtaanmyymälässä.
Oli oikein mukava reissu, hotelli oli melkoinen back to 80's -kokemus, mutta kyllä siellä uni tuli :-)

Minilomaili 
Nanna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti