sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Vaihteeksi valmista!


Helmikuussa jossain faceryhmässä oli kysymys, että onko ok aloittaa kaksi uutta työtä kun on saanut yhden valmiiksi.
Mun kohdalla tuo sama kyssäri kuului: onko ok aloittaa kaksi uutta työtä vaikka on 30 muuta kesken :-D


Mutta itsellenikin suureksi yllätykseksi ne molemmat valmistuivat. Enkä siinä välissä ole aloittanut mitään sellaista mikä ei olisi valmistunut :-)

***********

Paloista tuli Strabust-afghan, jonka on suunnitellut Nancy Smith. Näin jossain kuvan tuosta palasta, ja metsästin sitä ympäri nettiä, kunnes selvisi, että se löytyy tästä "The Complete Photo Guide To Crochet, 2nd edition" -kirjasta. Kirjaa ei tietenkää ollut Suomen kirjastoissa, kirjakaupoissa eikä verkkokaupoissa, mutta onneksi lopulta sentään löytyi, muistaakseni Amazonista. Joo, tosi fiksua toki tilata kokonainen (kallis) kirja yhden virkatun palan vuoksi. Mutta joskus vaan täytyy.


Voi olla että joskus aiemmin en olisi saanut tästä englanninkielisestä virkkausohjeesta tolkkua, mutta koska Kalevala -peiton palojen (vaikken ole saanut peittojen paloja vielä yhdistettyä, kyllä niidenkin aika vielä tulee, uskokaa pois) myötä tuli niiiiiiin paljon uutta oppia virkkauksen saralla, niin tämä oli loppujen lopuksi aika helppo. Mutta hienohan siitä tuli.


 Viime syksyn Porvoon reissulla ostin teetee-shopista kilon petroolinsinistä Halti-lankaa, ja ajattelin että virkkaan sen kokoisen peiton kuin mihin lanka riittää.


Halti olikin yllättävän riittoisaa. Ohjeessa peitto on 4x5 palaa, mutta minulla riitti lankaa vielä yhteen ylimääräiseen palariviin. Uloimpaan kerrokseen virkkasin nirkkojen sijaan kaaria.
Lankaa kului 4mm koukulla 950g.

************

Samoihin aikoihin aloitetut räsymattosukat valmistuivat myös.
Neuloin 3,5mm cubicsilla kahdella kirjavalla langalla kahden kerroksen raitoja vuorotellen. Resori ja kantapää ovat yksiväriset.


Sukat ovat kooltaan 37-38, varren pituus 28cm.
En koskaan kohdista kirjavia lankoja vaan teen sen mukaan missä kohtaa kerä sattuu olemaan. Siksi hämmästyin kovasti kun näistä tuli keskenään lähes prikulleen samanlaiset :-)

*************


Ja työkamun lapsenlapset olivat toivoneet lisää leikkiherkkuja. Donitsien ohje löytyy Hello Yello Yarn -blogista, bellakeksien ohje aiemmasta postauksesta, jätskitötteröihin en ehtinyt kummempaa ohjetta laatia.

Toukokuisin helleterveisin
Nanna

1 kommentti:

  1. Wau, en voi kun ihailla näitä sinun upeita virkkauksiasi, joita koukultasi tipahtelee:)
    Aurinkoista kesää sinulle, mukavien käsitöiden parissa! T: - Satuli-

    VastaaPoista