sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Ninjago-sukat


Työkamu oli huomannut, että lapsenlapsen villasukat olivat kaikki jääneet pieniksi. Siispä hän pyysi minua apuun. Kyselin, että onko pojalla jotain erityisiä kiinnostuksen kohteita tai fanittaako jotain urheilujoukkuetta. On kuulemma kova Tappara-fani paitsi silloin jos Ilves sattuu voittamaan. Ja Lego Ninjagot ovat myös tosi in.
En uskaltanut ottaa sitä riskiä, että pojalla sattuisi olemaan tärkeällä hetkellä väärän joukkueen sukat jalassa, joten kurkkasin, josko Pinterestistä löytyisi jotain kivaa Ninjagoon liittyvää.
Ja löytyihän sieltä, kaikki sarjan hahmot ristipistomalleina.
Eipä siis muuta kuin sukat puikolle.


Päätin kirjoa kuviot silmukoita jäljitellen valmiin neuloksen päälle sitä mukaa kuin vartta syntyi. Tämä on mielestäni paras tapa: kun neulos on auki molemmista suunnista, niin on helpompi ommella.


Ja tällaiset sukista sitten tuli.


Toisen parin tein ihan vaan perusmallilla. Sininen lanka sattui olemaan sopivasti samaisen työkamun villatakin jämiä :-)


Luovutin sukat ja tyytyväisenä päätin siirtyä hiihtoloman viettoon.
Mutta samana iltana sain tekstarin, että nyt oli käynyt niin, että Ninjago-sukat olivat olleet niin mieluiset, että nyt pikkuveli haluaisi samanlaiset vaikkei hänellä varsinaista puutetta sukista olekaan.
Ei siinä sitten auttanut muu kuin ottaa puikko ja lankaa junamatkalle mukaan. Mutta kirjonnan päätin tehdä vasta palattua.


Tämä vaihtoehto osoittautui paljon huonommaksi ja hankalammaksi toteuttaa kuin avonaisen varren kirjominen. Myös resori venyi, kun kaikki ompelu tapahtui suuaukon kautta, ei onneksi kuitenkaan kovin pahasti.


Varmistin ennen aloitusta, että tehdäänkö ihan samanlaiset vaiko eriväriset. Pojan valinta oli eriväriset, että eivät sekoitu niin helposti ison veikan sukkiin.


Ukkeleille löytyy oikein nimetkin, vihreä on Lloyd, punainen on Kai, sininen Jay ja valkoinen Zane. Kaikki ukot ovat korkeudeltaan 33 kerrosta, ja muut ovat 24 silmukan levyisiä paitsi valkoinen, joka on 26 silmukkaa.
Koska neulottu silmukka ei ole ihan neliön muotoinen, valmis kuvio on hieman littanampi kuin mitä ristipistomallina. Mutta ei se varmaan paljoa tunnistusta haittaa.


Sukat on neulottu Nalle-langasta 3mm cubicks-pyöröllä, pohjaväriä kului 28 ja 30 koon sukkiin puolisen kerää. Ukkelit on kirjottu Nallella sekä saman vahvuisella Maijalla, jossa on paljon enemmän värejä kuin Nallessa. Kaikki kirjontalangat ovat jämiä värikkäistä peittoprojekteista.
Kuviot löytyvät esim. Pinterestistä hakusanalla "ninjago cross stitch".

Toivottavasti näitä ei tarvitse enempää tehdä: yhden ukkelin kirjomiseen kului suunnilleen kuusi tuntia :-)

silmukoi Nanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti