sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Messinkikoruja lakkaamassa

 Tämä työ on jo pitkään odottanut tekijäänsä, nyt sain vihdosta viimein itseäni niskasta kiinni ja nykäisin pesuhuoneeseen. Tarkoitus oli siis lakata jo aikaa sitten valmistuneet messinkiketjut.
Tarkoitukseen löytyi Dicco -sarjan metallilakkaa sekä tinneriä, jota ei käsittääkseni ole välttämätöntä, mutta helpottaa, jos lakkaa upottamalla.

Ja ei kun korut lakkaan, huljutellaan siellä, sitten roiskaistaan muutaman voimakkaasti kerran... (ohje sanoo että heitä seinään, mutta koska säälin seiniä, käytin ämpäriä sijaiskärsijänä) ... jotta ylimääräinen lakka irtoaa, ja
 sen jälkeen kuivumaan.
Kuivumisen aikana ketjuja käydään liikuttelemassa, jotta renkaat eivät jämähdä kiinni. Ja avot, valmista tuli. Hajusta tuli lievää päänsärkyä, vaikka pesuhuoneessa tuuletin onkin.

This work has been waiting for me very long time... Project was varnishing brass chains that I manufactured earlier.
I used Dicco's varnish and thinner for metal.
Then I just dipped chains to varnish, smashed them against bucket walls few times to remove extra varnish, and then hung up to dry.
While drying, I have to move chains so they remain elastic. I got a little headache from the smell of varnish, even if the ventilation of the room was turned on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti