keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Mummonneliöitä pukkaa...

En ole kauhean sinut virkattujen mummonneliöiden kanssa, yksi peitto vain on tullut tehtyä, ja sekin vauvalle paksuhkosta langasta.
Jouduin taas hakemaan ohjeen netistä, ja siellä kerrottiin että neliöiden virkkaaminen on kivaa!!
Tein pari eri tavoin värittynyttä testilappua, ja totesin että ei ole kyllä yhtään kivaa. Silti aioin tehdä ainakin yhden pienen peitteen.
Kymmenennen palan kohdalla tuntui pientä kutinaa, ja nyt kun paloja on koossa huikeat 17, ihmettelen lähes ääneen, että hei, tämähän ON kivaa!
Neliö on sopivan pieni yksittäinen projekti, jotta sen jaksaa tehdä loppuun.
Neliö on sopivan pieni projekti, jotta sen voi ottaa mukaan melkein mihin vain. Ja kun tekee tarpeeksi monta pientä projektia, valmiina onkin yksi vähän isompi. Oi ihmettä!
Ainut todella suuri miinus on pääteltävien langanpäiden huima määrä. Mutta päätin tehdä sen heti pikkuprojektin päätteeksi, jolloin loppuun ei jää liikaa viimeisteltävää. Samoin liitän palat yhteen (tällä kertaa ompelemalla) sitä mukaa kuin niitä valmistuu, jottei yksikään mene hukkaan. Yhden valmiin jouduin jo heittämään pois, kun leikkasin langanpään niin läheltä, että edellisen kerroksen langatkin menivät poikki.
Tästä peitteestä tulee ainakin 5x7 ruutua, mutta jos virkkaaminen jatkuu näin kivana, niin kenties isompikin.
Lanka on Gjestal AS Maijaa (85% villa, 15% polyamidi, konepesu 40°).

I'm not very interested in crocheting granny squares; I've only made one baby blanket .
I had to look for instructions from Net, and it was reported that crocheting squares is fun! I made two test squares in different colors, and didn't find it fun at all. Still I was going to make at least one small blanket.
While making 10th square I felt little bubbling, and now after 17 squares I must admit that this really IS fun!
I think I'll manufacture a blanket at least 5x7 size, maybe more. 
Yarn is Maija by Gjestal As (85% wool, 15% polyamidi, mashine wash at 40°).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti