tiistai 12. kesäkuuta 2012

Keltainen kesähuivi


Sain jossain kohtaa päähäni neuloa huivin ohuesta virkkauslangasta. Ja yleensä kaikkia ideoita, olkoot ne sitten hyviä tai vähemmän hyviä, pitää testata. 
Mutta koska lanka oli niiiiiin ohutta, myös neuleen eteneminen oli H.I.D.A.S.T.A. Tai siis ensimmäset 20 senttiä tulivat vauhdilla, mutta sen jälkeen tuntui, että tuntien kutomisenkaan jälkeen huiville ei juurikaan ollut tullut lisää pituutta. Tämä työ kaipasi siis lepotaukoa.

One day it just popped in my mind, that I could knit a shawl of very thin crochet yarn. And as usual, every idea needs to be tested, even though they are not always so good ones.
But because the yarn was sooooooo thin, the progression of the work was just S.L.O.W. Or the very first 20cm proceeded fast, but after that I felt that even after hours of knitting there was hardly any progress. So this work needed some rest.


Kuten tauoilla tuppaa olemaan tapana, tämäkin sitten venyi. Jopa niin pitkäksi, että huivintekele ehti hautautua  lankakasojen ja keskeneräisten neuleiden sedimenttikerroksiin. Kunnes se yhtäkkiä erästä kasaa siirtäessäni putkahti yllättäen esiin. 
Ohje oli tietenkin hukassa, malli unohtunut ja aloittaminen oli niin kurjaa, että melkein hautasin työn uudelleen. Mutta sisu tuli avuksi, ja parissa illassa sitten sain tämän lopullisesti valmiiksi. (Kokonaistyöaika taukoineen toki venähti useiden kuukausien pituiseksi).
Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Jos olisin jaksanut tämän vielä pingottaa, kuviot olisivat tulleet paremmin esiin, ja huivista olisi tullut huomattavasti isompi. Mutta ei kaikkea samaan syssyyn. Kenties seuraavassa projektissa sitten. Tai sitä seuraavassa. Tai...

As holidays often happens to do, this also took it's time. When I finally find this project again from the heap of yarns and other wanna-be-ready- knittings, I had lost the instruction, forgotten the pattern, and re-starting was so boring that I almost buried this project again. But then I found some Sisu and in few evenings I finished this nice shawl. 

yksityiskontia/details

Huivin koko on 140x35cm, lanka Novita virkkauslankaa (100% merseroitu puuvilla, pesu 60°). Huivin reunat on viimeistelty virkkaamalla. 

Size of the shawl is 140x35cm, yarn crochet-yarn by Novita (100% mercerized cotton, washing at 60°). The edges are finished by crocheting.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti