tiistai 26. kesäkuuta 2012

Online Neulekahvila


Juhannuksena ei ollut mukamas mitään tärkeää tekemistä, joten päätin perustaa uuden Facebook -ryhmän, joka kantaa nimeä Online Neulekahvila. Idea ei ole omani, kuulun vastaavaan ruotsinkieliseen ryhmään. Se on tosi hieno sivu, jäseniäkin yli 3000. Siellä käsityön harrastajat jakavat valokuvia keskeneräisistä ja valmiista käsitöistään, kysyvät neuvoa ohjeiden tulkitsemisessa tai muissa ongelmissa ja ylipäätään pääsevät kosketuksiin samanmielisten ihmisten kanssa ympäri maan /maapallon. 

Olisin niin tyytyväinen tuohon sivustoon (Online Stickcafé), jos vain osaisin ruotsia riittävän hyvin. Mutta kun en, monet hienot niksit jäävät ymmärtämättä. Siksi ajattelin, että tällainen voisi toimia meillä suomenkielisilläkin. 
Missään nimessä tarkoitus ei ole rajata mitään kieltä ulkopuolelle, saa tässä ryhmässä kirjoittaa millä kielellä haluaa. Sivu vain on suomenkielinen :-)

Ryhmän keskustelupuolen on tarkoitus olla ei-kaupallinen, eli siellä jokainen jäsen on yksityishenkilönä. Tiedostoihin olen toistaiseksi laittanut blogilinkistön, jonne saa linkittää omia blogejaan, myös kaupallisia. Siellä on myös paikka, johon voi lisätä omia käsityökauppasuosituksiaan eri paikkakunnilta. Ja lankapuutepiste, jos jollain on loppunut värjäyserä kesken, niin tuolta voi kysellä/tarjota pieniä eriä/keränloppuja. 

Paras idea tuossa ruotsinkielisessä ryhmässä kuitenkin mielestäni on Online -tapahtumat, eli siellä on säännölliset nettitapaamiset pari kertaa viikossa. Niissä osallistujat istuvat tietokoneiden lähellä tekemässä käsitöitä usein jonkin teeman ympärillä ja jutustelevat jokseenkin reaaliajassa. 
Ja näyttää siellä järjetettävän myös ihan face-to-face -tapaamisia. Mikä olisi myös tosi hienoa. Se vaan edellyttää riittävän paljon jäseniä, ettei huomaa viikko toisensa jälkeen istuvan yksinään neulomassa Pyynikin portailla :-)

Mutta tässä ajatuksia näin alkuun. Jos innostuit ajatuksesta, tule mukaan ryhmään, se on vapaasti kehitettävissä ja jalostettavissa. Ja kutsu kaikki käsitöistä kiinnostuneet ystäväsikin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti