lauantai 25. toukokuuta 2013

Pääkallohuivi


Netissä oli hauska ohje pääkallohuiville. 
Jos haluat kokeilla, se löytyy ruotsinkielisenä Camillan blogista.
Jos säikähdit kieltä, älä suotta. Kuvat ovat havainnollisia ja lyhenteet ovat:
lm = kjs (ketjusilmukka)
fm = ks (kiinteä silmukka)
stolpe = pylväs
trippelstolpe = kolmoispylväs (=kolme langankiertoa)


Printtasin ohjeen ja eikun hommiin.
Olen joskus hamstrannut valtavat määrät keskipaksua La Laine Du Nord -akryylilankaa eri väreissä, ja kokeilin sitä nyt tähän huiviin. Suosituspuikko/koukkukoko on 3-3,5, mutta silloin lopputulos olisi varmaan melko peltimäinen. 5,5mm:n koukulla työstä tulee riittävän ilmava. 


Ensimmäinen kallo tehty. Ihan on näköinen.

Kun olin virkannut 3 kallokerrosta, huomasin kauhukseni, että ensimmäisessä kallossa on virhe. Ei kun purkamaan (taas). Kun olin purkanut lähes koko huivin, huomasin, että oli laskenut väärin, eikä virhettä ollutkaan. Arrrgh. Käytännössä olen siis virkannut jo lähes kaksi kallohuivia, vaikka valmiina on vain tämä yksi.


Valmis, silitetty huivi keittiön lattialla. Virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita koko huivin ympäri, ja kiinnitin  vielä lopuksi hapsut joka 6. ks:aan.
 Huivi on niin iso, että sen kuvaan mahduttaminen kokonaisena on hiukan hankalaa.


Pihan pyykkitelineelle ripustettuna malli asettuu paremmin. Tuuli hieman heiluttelee hapsuja ei-toivottuihin asentoihin, mutta mitäpä pienistä...


Lähis...


...ja superlähis.

Lankaa huiviin ja hapsuihin kului 6 kerää eli 300g (ja vielä 20cm jäikin).
Valmiin huivin mitat ovat ilman hapsuja 202 x 72cm.

Seuraavaksi voisi kokeilla kalloja valkoisena :-)

mietiskeli 
-Nanna-

5 kommenttia:

 1. En ole yleensä kovin innostunut pääkalloista, mutta tämä huivimalli on kyllä hauska.

  VastaaPoista
 2. Tuo huivisi on tosiaan ilmavan näköinen noin isolla koukulla tehtynä. Minä tein ehkä liian pienellä koukulla omani mustasta puuvillalangasta. Nyt on beige huivi alullaan.

  VastaaPoista
 3. Mulla on helppous ja joutuisuus johtotähtenä, ainakin joskus :-) Ja kun tuo on akryylilankaa, niin siitä tulee helposti "peltinen", jos liian tiukkaa tekee.

  VastaaPoista
 4. Rakastuin! Tämä menee heti nyt tässä tekoon. Yksi itelle ja yksi kaverille joululahjaksi. kerkeää omassa versiossa oppia miten pirussa tämä kuuluu tehä niin kaverin vresio on sitten hieno ;)

  VastaaPoista