lauantai 25. tammikuuta 2014

Pakkasta vastaan


Olin toissakesänä hamstrannut muutaman kerän Tuva-tweed -lankaa, josta viime keväänä aloin neuloa "jotakin kivaa ja simppeliä".


Mutta niinhän siinä sitten taas kävi, että kyllästyin ennen puoliväliä, ja kun puikkokin sanoi vielä sopimuksensa irti, niin otin sen selvänä purkuvinkkinä.


Ja eikun purkamaan ja uutta mallia kehiin. Neuloin ensin etu- ja takakappaleet sekä kauluksen, ja sitten huomasin, että lanka ei riitäkään hihoihin, kun palmikkokuvio söi lankaa odotettua enemmän.

Lankamaailmassa, josta olin edellisenä kesänä langat hankkinut, oli sopivasti juhannusalet, mutta kauhukseni Tuva-lankaa ei enää ollutkaan saatavana muuta kuin yksivärisenä!

Etsin kaikki suomalaiset verkkokaupat ja aloin olla jo epätoivon partaalla, kunnes pienestä ruotsalaisesta Violas Garn -verkkoputiikista tärppäsi. Tilasin neljä kerää ja opin, että ruotsiksi arvonlisävero on "moms" :-). Ilmeisesti heillä ei ollut tarkoitusta myydä ulkomaille, mutta hienosti toimi silti tilaus ja paketti oli vajaassa viikossa perillä.

 Ja eikun neulomaan. Mutta olin silti tilannut lankaa sen verran naftisti, että hihojen päättelyyn jouduin katkaisemaan aloitukessa jääneet langanpäät (joita yleensä käytän lopussa kappaleiden yhteenompeluun) kaikista neljästä kappaleesta. 
Sitten osat hautautuivat pikkuhiljaa sedimentteihin ja unohtuivat sinne. 


Kunnes viime sunnuntaina huomasin, että ulkona on yli 20 astetta pakkasta. Eikä minulla ollut kuin yksi vanha seiskaveikasta tehty villatakki, jota käytin jo edellisen pakkasviikon. 
Ei auttanut kuin kaivella pusseja ja laatikoita, ja sieltä sitten tuli vastaan tämä murheen kryyni. Pakko oli ottaa neula käteen, etsiä väriin sopivaa seiskaveikkaa ja hammasta purren ommella paita kasaan.


Ja tätä sitten käytin kuluneen viikon, ja lämmin oli! Kauluskin on kivan käytännöllinen: kun sen nostaa ulos mennessä pystyyn niin se yltää suojaamaan leuan, muttei kuitenkaan ihan mene suun eteen.

Malli löytyy punaisena Moda lehdestä 2/2012, lankana käytin siis Tuva -tweed lankaa, joka on 100% villaa, kestää vain käsinpesun :-/ ja neuloin puikoilla 5 ja 6.Mallineule on tuollaista hiukan epämääräistä palmikkoa.

Sen verran langasta on pakko sanoa, että viikon käytön jälkeen alkaa jo kyljen ja hihan saumojen kohdalla näkyä nöyhtääntymistä, kun ovat hankaukselle alttiita. Mutta toisaalta niinhän kai kaikille pehmoisille langoille käy, ja saahan nöyhtät nypittyä pois jos ja kun alkavat häiritä :-)

-Nanna

1 kommentti: