sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Pajupeitto


Jan Eatonin kirjasta "200 virkattua ruutua" otettiin vihdoin uusi suomenkielinen painos. Kesällä sorruin kyllä jo englanninkielisen version ostoon, mutta paju-kuvion virkkaaminen ei minulta tuolla kielellä onnistunut. Aluksi suomenkielisenkin ohjeen ymmärtäminen tuotti vaikeuksia, mutta lopulta se sentään avautui.


Kun mallikuvio pysyi päässä ilman ohjetta, oli aika siirtyä massatuotantoon :-)


En ollut suunnitellut, mitä näistä tulisi. Mutta kun lankaa oli jäänyt edellisistä virityksistä yli, niin päätin jatkaa niin kauan kuin joko keltainen tai oranssi lanka loppuisi.


Keltainen loppui lopulta ensimmäisenä.


Valkoista jouduin hakemaan muutaman kerän lisää.


Kaikkiaan ruutuja tuli 80. Olisiko tämä nyt sitten vaikka jonkin sortin peitto?


Yhdistin palat viimeisellä kerroksella niin, että virkkasin ensin kolme kiinteää silmukkaa, sitten irrotin koukun työstä, työnsin sen valmiin palan saman kohdan silmukasta oikealta puolelta läpi ja vedin odottamaan jääneen silmukan oikealle puolelle. Ja taas virkkasin kolme kiinteää silmukkaa, irrotin koukun, pistin sen valmiin palan kolmannen silmukan läpi ja vedin odottavan silmukan kiinteän silmukan läpi oikealle puolelle jne. Lopputulos oli tuollainen hauska, hieman palmikkomainen sauma.Reunaan virkkasin kierroksen kiinteitä silmukoita ja sen jälkeen kolmanteen silkukkaan koukusta lukien: p,kjs,p,kjs,p,kjs,p ja sitten ks kolmanteen silmukkaan koukusta lukien. Kulmissa tein yhden ylimääräiens p-kjs yhdistelmän.


Lanka oli siis Gjestalin Maijaa (85%villaa, 15% polyamidi, konepesu 40°) koukulla 3,5mm.
Yksi ruutu on kooltaan 13x13cm, ja 80 palan peiton koko on 133x105cm. Lankaa kului kaikkiaan kilon verran.

Eikä tämä pajuvillitys tähän loppunut, työn alla on yksivärinin sininen peitto samalla periaatteella: tehdään niin kauan kuin lankaa riittää. Mutta siitä enemmän sitten kun lanka loppuu :-)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti