lauantai 12. heinäkuuta 2014

Pikku-Jussi


Marja-serkkuni on vallan taitava ja ahkera käsityöntekijä itsekin, mutta nyt hän syytä tai toisesta pyysi minua tekemään vuoden täyttävälle kummipojalleen jussi-paidan ja -sukat. Ja miehekkään tummansinisenä versiona. 


Malli löytyy Novitan nettisivulta tai Novita -lehdestä Talvi 2007.
Lanka näissä on Nallea, puikot paidassa 3 ja 3½, sukissa 3.


Paita on kooltaan 80-86cm.


Sukat ovat kokoa 21. Kuvion vuoksi käytin varressa alkuun 48 silmukkaa ja kavensin sitten jalkaa varten 40 silmukkaan. Novitan sivuilta löytyy muuten mainio sukkien koko taulukko sekä Nalle-langalle että seiskaveikalle.

**********Sitten hieman haastavampi projekti: Rose Hiven suunnittelemat "Water for Elephants" sukat, ilmainen englanninkielinen ohje Ravelryssä, linkki tästä.

Sattuipa niin, että minulla oli jäänyt pari kerää punaista Maijaa ja saman verran valkoista. Ja eikun hommiin.
Matkakäsityönä tämä sujui sukkelaan, mutta unohtui sitten kotiin tultua puolivalmiina kassin pohjalle. Jossain kohtaa sen sieltä löysin ja pikkuhiljaa sain valmiiksi. Mutta vaikka kaventelin vähitellen jalkapohjasta muutaman silmukan pois ja vähensin yksivärisiä kerroksia, niin sukasta tuli valtava (arviolta kokoa 42?).
Olisi pitänyt valita ohuempi lanka ja puikot (käytin 2.5mm).
Olihan tämä kiva kokeilu, mutta paria en sukalle viitsi tehdä, kun oma jalka on kokoa 37. Vaan jospa tämän säätäisi joulusukaksi, tuohon mahtuu isompikin paketti :-)

-Nanna Ei kommentteja:

Lähetä kommentti