sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Valmista, minulle!


Sain vihdosta viimein valmiiksi tällaisen pitkäaikaisprojektin. Neule on lojunut alakerran sohvannurkassa, ja olen neulonut sitä telkkaria katsellessa vain silloin, kun ei ole ollut mitään tärkeämpää/ kiireellisempää/ mielenkiintoisempaa käsityötä. Ja noita kaikkiahan on riittänyt, joten tämä on otettu esiin harvakseltaan. Mutta valmistui siis silti!


Lanka on konepestävää Marks & Kattensin Sommar-garn -puuvillaa, jota neuloin 4mm puikoilla, joten lopputulos on aika lötkö. Neuloin kainaloihin asti pyörönä ja loput ees-sun-taas. Kun itselleni teen, en paljoa koetilkkuja neulo. Pyörönä tehdessä on aina ylläri, minkä kokoinen neuleesta lopulta tulee, kun sitä ei niin hyvin pääse mittailemaan kuin tasona neulottaessa. Mutta tästä tuli oikein sopiva.  


Malli on sovellettu Moda 3/2013 -lehdestä, alkuperäinen on vyötärömittainen, suorilla hihasaumoilla ja villalangasta tehty. Tällä kropalla on kuitenkin parasta kun saa ahterin piiloon, siksi neuloin oman paitani pidemmäksi.


Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Ainut mietityttävä asia on, miltä nuo nypyt tuntuvat selkäpuolella, kun nojaa tuolin selkänojaan. Ja kuinka hieno kuviointi selkänahassa on päivän istumisen jälkeen :-)  

-Nanna1 kommentti:

  1. Kaunis paita! Jaksaispa joskus itekin opetella neulomaan näitä... :l :D

    VastaaPoista