sunnuntai 1. helmikuuta 2015

City-sukat ©NannaP


Arvasit varmaan. Maija-lankaa taas tuhotaan :-) Tämän verran sitä oli jäljellä. Kuvan oton jälkeen löytyi vielä lisää vihreää ja sinistä. Meillä on varmaan jokin käänteinen musta-aukko joka sylkee ulos kaikkien muiden kadonneet lankakerät.


Ostin netistä Knitbird-nimisen neulesuunnitteluohjelman. Ohjelma maksaa 40$, mutta sitä voi testata puoli tuntia ilmaiseksi. Tosin ilmaisversion tekeleitä ei voi tallentaa.


Ja ei kun suunnittelemaan! Olen pitkään ajatellut, että olisi kiva tehdä sukat, joissa on taloja. Mutta tästä tuli sen verran hankala malli, että alkoi mennä jo usko omiin neuletaitoihin. Pilvien jälkeen aloin neuloa pyöröpuikolla tasona, joten sukissa on sauma takana. Kuvion jälkeen tein taas normisti suljettuna neuleena.
Jos haluat kuviota kokeilla, se löytyy täältä. (Huom. linkissä pelkkä kuvio, lopun saat miettiä itse.)  


Tässä lopputulos. Olen kyllä tosi tyytyväinen näihin!


Kantapää on linen stitch -nimistä neulosta, ohje esim täältä.
Periaatteena on tehdä vahvistettua kantapäätä, jossa silmukat nostetaan oikealla puolella vuorotellen eri kohdissa. Erikoisuus on, että lanka kulkee nostetun silmukan etupuolella. Neuloksesta löytyy hienoja monivärisiä versioita.


Kärkeen normi sädekavennus.


Ja jalkapöydän raidat mielen mukaan miten sattuu. Ja kuvat alla edestä ja takaa ja sivulta ja... 

Lankana siis konepestävä Maija, josta löytyy ihan valtavasti värivaihtoehtoja. Lanka vain on melkoisen löysäkierteistä, joten neuloessa saa olla tarkkana ettei tule kudottua vain puolelle säikeistä. Sukkien koko on 37-38. Puikkona käytin ihanaa metallista metrin mittaista 3mm cubics-pyöröä, ja väliin apuna saman paksuisia hiilikuitu-sukkapuikkoja. Langanmenekkiä en laskenut, mutta jämistä riittää edelleen ainakin yhden sukkaparin tekoon.2 kommenttia: