lauantai 17. lokakuuta 2015

Raitamaniaa


Sanotaan, että matkailu avartaa. Minun tapauksessani matkailu kasvattaa valmiiden sukkien kasaa.
Viime aikoina olen joutunut/saanut matkustaa junassa useita kertoja, ja mikäs matkassa on sen mukavampaa kuin neuloa ja katsella välillä ohi kiitäviä maisemia.


Tampere-Helsinki-Tampere -välille valikoitui mukaan seiskaveikkaa; yksiväristä harmaata, raitaa sekä polkkaa.


Käytin kolmen kerroksen raidoitusta, resorit ja kantapäät tein harmaalla. Kantapää on ristiinvahvistettu, kärjessä nauhakavennus.

******


Samat langat pääsivät mukaan Tampere-Kokkola-Tampere -reissuun. Tällä kertaa raidat ovat pystysuunnassa niin, että aina kaksi silmukkaa on samaa lankaa.


Sukasta tulee tosi lämmin, koska neulos on ikäänkuin kaksinkertainen: toinen lanka kulkee aina kudottavan langan takana.
Näihin tein normaalin vahvistetun kantapään ja sädekavennuksen.

******


Sukat yhteispotretissa. Ovat ikäänkuin samanlaisia, eivätkä sitten kuitenkaan ole.


Tässä vielä kantapäät. Molemmat ovat vahvistettua neulosta, mutta yläpuolen ristiinvahvistetussa neuleessa nostettu silmukka vaihtaa paikkaa oikean puolen kerroksella, kun taas alapuolen vahvistetussa neuleessa nostettu silmukka on aina samalla kohdalla. Toimivia molemmat mallit.


***********

Eikä matkailu suikaan tähän päättynyt. Syksyn mittaan reissuja tulee varmaan kerran viikossa, joten sukkiakin syntynee tiuhaan tahtiin.

Mietiskeli
Reissu-Nanna1 kommentti:

  1. Todella hyvännäköisiä nuo molemmat sukkaparit. Varsinkin tänään näytti tuo pystyraidoitus todella veikeältä. Ei "aina" sitä perinteistä vaakaraitaa. Lopputulokset molemmissa sukissa hienoja. Hyvin hyödynnetty matkustusaika.

    VastaaPoista