maanantai 2. marraskuuta 2015

Matkasukkia
Matkustusteemalla jatketaan. Nämä sukat ovat syntyneet junassa Helsinki-Tampere -välillä.

*******

Jokin aika sitten verkkokirjakauppa Ad Libriksesta paljastui uusi yllättävä puoli: siellä on myynnissä myös lankoja (ja toki paljon muitakin tykötarpeita kuten puikkoja, koukkuja, helmiä...) Ja kun Raggilangat olivat sitten alennuksessa, niin eihän sitä voinut jättää ostamatta kun halavalla sai.


Tilasin siis paljon ihanan näköisiä raitalankoja joista ei tiedä mitä kerän sisältä löytyy. Lopputulos pääsee aina yllättämään, vaikka jotain koittaa kerän ulkonäöstä päätelläkin.


Ensimmäinen pari uunista ulos. Ikäänkuin pätkä sateenkaarta ja mustia raitoja ristiinvahvistetulla kantapäällä.


Seuraavat kerät olivat kauniit katsoa, mutta lopputulos on kyllä omituinen, joskin ihan hyvällä tavalla. Musta resori hiukan rauhoittaa ja näissäkin ristiinvahvistettu kantapää ja sädekavennus.

*****

Raggi on paksuhkoa lankaa, ehkä seiskaveikan ja isoveljen välistä. 
Käytin näinhin kuitenkin samaa 3,5mm pyöröä kuin seiskaveikkaan, joten lopputulos on melkoisen tiivis. Pitäisi siis kestää kulutusta hyvin. Raggin materiaali on 70% villaa, 30% polyamidia ja konepesu on sallittua 40° lämpötilassa. Sateenkaarisukat ovat kooltaan 36-37 ja tummempisävyiset 37-38.

*****

Aamulla pitäisi taas lähteä ko 7:n Pendoliinolla Helsinkiä kohti, joten eikun puikkoja ja lankoja valitsemaan.

-Nanna


3 kommenttia:

 1. Hyvin hyödynnettyjä junamatkoja. Niin sitä pitää.
  Mietin itsekin että pitäisikö muutama kerä tilata koemielessä. Oletko tyytyväinen Raggin laatuun? Mietitytti. Minusta 7 veljestä on alkanut nöyhtääntymään todella nopeasti nykyisin. Olisiko Raggin parempi? lahjaksi kun sukat antaa, niin olisi kivaa että kestäisivätkin pidempään.

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista!
  En osaa sanoa onko Raggi käytössä parempaa/kestävämäpää, kun sukat eivät ole vielä päässeet jalkaan saakka.
  Se on kuitenkin paljon löysäkierteisempää kuin seiskaveikka ja noin pienellä puikolla (3,5) neuloessa pinnasta tulee tosi tiivis ja vähän huopamainen.
  Mutta hauskoja värejä langassa on ainakin kerien perusteella, ja lopputuloshan voi sitten olla ihan mitä vaan :-)

  VastaaPoista
 3. Onnn nättejä! Hauskat värit ja on minusta mukavampi neuloa, kun on vaihtelua =)

  VastaaPoista