tiistai 5. tammikuuta 2016

Sukat, sukat ja ... sukat


Jos joku nyt luulee, että sukkia syntyy kuin sieniä sateella, niin ei synny. Olen vain laiska viimeistelemään ja kuvaamaan valmiita tuotoksia :-)
Muistatko viime marraskuu matkasukkapostauksen? Siellä oli kahdet eri Raggi-raitalangasta tehdyt sukat, sateenkaaret ja marjametsät. Ja niiden jämistä syntyi kahdet uudet räsymattosukat mustilla resoreilla ja kantapäillä.
.


Seuraavan Raggi-langan nimesin mustikkametsäksi. Vaikka en sinisestä juurikään pidä, niin nämä värit jotenkin kolahtivat.Resorina valepalmikkoa, 


vahvistettu kantapää,


sädekavennus.


Ja raitojahan ei edes yrietetä saada kohdalleen, eihän?
(Nämä löytyvät Putiikista.)


Ja mitäpä muutakaan seuraavaksi, kuin kaikkien kolmien edellisten raitavärien yhdistelmäräsyt.

Lankana Raggi (70% villa, 30% polyamdi, pesu 40°C) sekä 3,5mm puikko, jolla tulee tosi tiivistä neulosta. Resorit ja kantapäät ovat seiskavaikkaa.

****


Facebookissa alkoi jo syksyllä vuoden loppuun jatkuva haaste "neulo pakolaiselle villasukat".
Minulta löytyi varastosta kasa Raggegarnia, josta ajattelin parit sukat tehdä. Mutta kuinka ollakaan, joulun jälkeen huomasin yhtäkkiä, että haaste lähenee loppua, enkä ollut tehnyt ensimmäisiäkään.


Vietin sitten vuoden viimeiset illat katsoen Elisaviihteeseen tallentamiani tv-sarjoja ja neuloen.
Kaksi paria ehdin saada valmiiksi, kokoa 41 ja 42, kun miehiä tuntuu vastaanottajissa olevan enemmän. Toki sitten sujautin mukaan parit vähän kirjavammat naistensukatkin :-)


Perussukat, vahvistettu kantapää, 


nauhakavennus. Jalkapöydän resori tekee sukasta monenmuotoiseen jalkaan istuvan.
Raggegarn-lanka (40% villa, 20% nylon, 2% akryyli, konepesu 30°C) ja pitkästä aikaa ihan (3,5 mm) sukkapuikoilla pistelin menemään, kun en tykkää tehdä resoria pyöröpuikolla.

Siippa kävi sukkapussin SPR:n Konttiin päivällä viemässä, toivottavasti nämä tuottavat jollekin tulijalle iloa ja lämpöä.
Nyt ulkona paukkuvat talven ensimmäiset kunnon liki 20 asteen pakkaset, joten omissakin jaloissa villasukat ovat ihan välttämättömät :-)

-Nanna
1 kommentti:

  1. Kivoja villasukkia. Nuo värikkäät varsinkin tuntui kovasti kivoilta.
    Villasukkien saajat varmasti kiittävät näillä pakkassäillä. Nyt tarvitaan lämpöistä päälle ja paljon.

    VastaaPoista