sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Tennarisukat


Työkamun vävykokelas oli toivonut joululahjaksi tennarisukkia, kun kuulemma Teemu Selänteelläkin on :-) Eipä muuta kuin toteuttamaan. Rea Järvenpään maksullinen ohje löytyy Ravelrystä nimellä "Reaverse Star Edition". Alkuperäinen Reaverse-ohje poikkeaa tästä versiosta siten, että pohjan osuus on virkattu. Ja tämä star edition on siis kokonaan neulottu aina nauhoja myöten. Tai no joo, tähtimerkit on sentään virkattu.


Tehdessä oli sen verran kiire, että jäi vaihekuvat ottamatta. Mutta periaate on, että ensin neulotaan perussukat ja sitten niihin nauhoituslistat, harmaat pohjat joihin kiinni valkoiset alareunat ja sitten koristellaan virkkaamalla/ompelemalla ja neulotaan nauhat.


Ohje on periaatteessa selkeä, mutta itselläni on niin tiukka käsiala, että täytyi soveltaa, kun oma mallitilkku olisi vastannut annettua ehkä 4½ puikoilla kun ohjeessa oli käytetty 3mm :-) Itse käytin lopulta 3,5mm puikkoa. 
Sukat olivat kyllä melkoisen työläät kun työvaiheita riitti ja riitti. En ainakaan ihan heti viitsisi toisia tehdä vaikka olikin kiva kokeilla uutta.


Tässä vielä valmiina (koko 42). Sisään on tungettu mannekiinijalat ja muovipusseja, jotta sukat näyttäisivät edes hiukan samalta kuin jos sisällä olisi sopivan kokoinen jalka :-)

********


Näin uuden vuoden alkaessa on tapana tehdä kaikenlaisia ennustuksia. Olen kuullut, että kahvinpuruja ja teenlehtiä on käytetty myös siihen tarkoitukseen. 
Sain työkaverilta joulun alla teekukan (en ollut ennen moisesta kuullutkaan). Kyseessä on kuitenkin kova pallukka, joka laitettiin kannuun ja kun päälle kaadettiin kuumaa vettä, niin kukka aukesi. Ja toki siitä hauduttui samalla herkullista vihreää teetä.
Kuvassa tee on jo juotu ja jäljellä on vain kuivillaan nuokkuva kukkanen, mutta ennustaisin tuon perusteella alkavalle vuodelle paljon värikkäitä lankakeriä ja useita valmistuvia käsitöitä.

Oikein onnekasta ja menestyksekästä alkanutta vuotta 2017 kaikille!

toivottelee Nanna


1 kommentti: