lauantai 14. tammikuuta 2017

Tumppuja


Veikko 2,5v tilasi itselleen tonttutumput :-) Kyseessä on työkaverin lapsenlapsi, jolle pienenä lahjoitin samanmoiset. Ne ovat kuulemma olleet kaikkein mieluisimmat käyttää: ne on puettu ensin käteen ja sitten vasta työnnetty käsi takin hihan läpi. Ja joka kerta on ollut yhtä suuren ihmetyksen aihe, kun hihasta ilmestyy tonttu. Mutta nyt tumput olivat jäämässä pieniksi. Pitihän Veikon siis uudet saada, vanhat joutavat pikkuveljen käsiin.


Itse ihmettelin, että eivätkö tupsut ole häirinneet leikkejä, mutta kuulemma eivät, uusiinkiin piti vielä möykyt laittaa :-) Kyllä näillä nyt ainakin yksi talvi taas eteenpäin mennään.
Malli on sama, jolla äitini on tehnyt näitä jo 1970-luvulta saakka. Tupsujen teko on nykyään helppoa, kun ei tarvitse leikkailla pahviympyröitä vaan voi kieputtaa langan tällaisten kojeiden avulla. Olen joskus näitä eri kokoisina haalinut, ja aina silloin tällöin niille löytyy käyttöä.


Toinen työkamu oli nähnyt edelliset Suomi-aiheiset tumppuni ja halusi sellaiset ilahduttamaan venäläistä ystäväänsä, joka suunnitteli Suomeen muuttoa. 
Ihan pienillä muutoksilla edellisiin, mutta peruskuvio kuitenkin sama.Molemmat tumput ovat 7-veljestä ja neulottu 3,5mm puikoilla, perus kiilapeukuilla ja nauhakavennuksilla.

-Nanna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti