perjantai 3. helmikuuta 2017

Hypistelymuhvi muistisairaalle


Työkaveri pyysi alzheimeria sairastavalle äidilleen hypistelymuhvia. 
Olen sellaisia kyllä nähnyt erilaisissa käsityöryhmissä, mutta en ole oikein hoksannut niiden jujua. Työkaveri kertoi, että hänen äitinsä näpertää koko ajan jotain, ja yleensä lähimpänä ovat vaatteiden napit, jotka sitten jatkuvasta pyörittelystä irtoilevat. No siinähän se! 

Mitään väritoiveita tai muutakaan ei ollut. Tein sitten oman pään mukaan. Ajattelin, että muhvissa olisi maata ja taivasta, ja niihin voisi sitten laittaa lisäkuvioita ja nappeja tarpeen mukaan. (Tässä kuvassa vasta yksi nappi on oikeasti ommeltu kiinni, muut vain testisommiteltu)


Minulla ei oikein ollut käsitystä oikeista mittasuhteista, joten tästä tuli melkoisen iso. Resoreissa on 84s ja keskiosassa 94. Mutta eipähän ainakaan purista jos haluaa vähän käsiä lämmitellä, hätätilassa mukaan mahtuu kaverinkin kädet :-)


Neulottu muhvi on karvalankaa lukuunottamatta seiskaveikkaa 3,5mm puikolla, kukkaset on virkattu Maijasta 3mm koukulla.


Karvaraita on aivan ihanan pehmoinen, sitä tekee itsekin mieli hypistellä.
Punaiseen kukkaraitaan löytyy youtube-ohje Flowers in the row -haulla.
Punaiset helmet liitin mukaan neulontavaiheessa: tein yhden kerroksen niin, että halutun helmen kohdalle tein langankierron, jonka pudotin pois helmikerroksella ja sain näin silmukan sen verran pidemmäksi, että sen sai virkkuukoukulla vedettyä helmen läpi ja neulottua sitten normaalisti.

Päivänkakkaran ja lehden ohje löytyy vanhemmasta postauksesta.


Siniseen osuuteen virkkasin helmiä pyöriteltäväksi.


Ruusun ohje löytyy vanhemmasta postauksesta.


Aurinko on virkattu pyörylä: n.21 pylvästä ja seuraava kerros: 1piilosilmukka, *3ks seuraavaan silmukkaan, 1ps*. Säteet on ommeltu varsipistoin.


Kirjainhelmet on vain solmittu kiinni. Pätkää voi hipelöidä ja samalla se kertoo, kenelle muhvi kuuluu.

Tätä oli mukava tehdä: ilman selkeää mallia, ihan vaan fiiliksen mukaan. Ja koristella voi sen verran kuin jaksaa. Minä jaskoin tämän verran ja annoin sitten nappipussin tilaajalle, että valitkoon sieltä ja ommelkoon muhviin sen verran kuin parhaaksi näkee :-)

Tällainen olisi kyllä tarpeellinen itsellekin, vilukissa kun olen. Ainut haitta tässä on, ettei sen kanssa käsitöiden teko onnistu.

-Nanna

2 kommenttia:

  1. Sydämellinen ja kaunis teko, juurikin oikealla ajatuksella neulottu. Parhaitahan ovat ne, joissa oma luovuus näkyy ja jota voi sitten halutessaan täydentää. Mielestäni vanhoista vaatteista jääneet napit ja nauhat voivat tuoda sormiin mukavia muistikuvia.

    VastaaPoista
  2. Totta! Vielä kun saataisiin vanhat tutut tuoksut mukaan, hajumuisti on tosi mielenkiintoinen ilmiö :-) Voisi tehdä jonkin kolmiulotteisin kohdan (esim. aurinko) jonne sisään laittaisi vanun sekaan jotain kuivattua kukkaa tms.

    VastaaPoista