tiistai 27. maaliskuuta 2018

Erigeneia -huivi vol.2


Ostin pari vuotta sitten tällaisia "wappupalloja", joista olen välitöinä tehnyt huiveja.
Nyt tuli sitten tuhottua viimeisetkin kerät tätä satsia. Lanka on Svarta Fåretin  Merillaa (60% merinovillaa, 40% akryylia). 50g kerässä on 400m, joten lanka on todella ohutta.


Tähän astiset huivit olen neulonut ja suurimpaan osaan olen pujotellut siemenhelmiä sekaan. Mutta mikä ihme käski viimeisen kohdalla tarttua virkkuukoukkuun!


Tumma lanka, pieni koukku, pimeä vuodenaika ja pikkuhiljaa huononeva näkö eivät ole paras mahdollinen yhdistelmä, ja huivi saikin pitkiä lomia muiden mielekkäämpien töiden kiilatessa edelle. Mutta valmistui sentään lopulta ja joutui muiden tavoin väkivaltaisen pingotuksen kohteeksi. Yläkuvassa vielä luonnontilassa oleva mytty...


...josta kastelun ja pingotuksen jälkeen paljastui kaunis yksilö.Kokoa valmiilla huivilla on 68x168cm, joten sen voi joko kietaista kaulaan tai olkapäille.


Malli on nimeltään Erigeneia, Silke Terhorstin ilmainen ohje löytyy Ravelrysta. Selkeiden kaavioiden ansiosta ei tarvitse edes kielitaitoa, itse en lukenut sanallista ohjetta lainkaan. 
Tein saman huivin viime kesänä tosi paksusta  kirjavasta langasta ja se näyttää aivan erilaiselta :-)


Tässä siis lankana Merilla, jota virkkasin muistaakseni 2mm koukulla.
Valmis huivi löytyy Putiikista.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti