keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Liukuvärjätty palmikkohuivi


Ostin vuosi sitten Berliinin reissulta pari kerää kivan näköistä lankaa, mutta en oikein tiennyt mitä tästä tekisin. Yleensä nämä heräteostot päätyvät jonkinlaiseksi huiviksi, niin nytkin.


Tilasin jossain kohtaa Aliexpressistä kiinankielisiä neulemallikirjoja...


...ja niistä löytyi vaikka kuinka paljon hienoja kuvioita kokeiltavaksi ja sovellettavaksi.


Jossain kohtaa alkoi kaduttaa, että olin valinnut näinkin työlään kuvion, kun neuloessa näytti, ettei se erottunut kirjavasta langasta lainkaan.


Mutta niin se kastelu ja pingottaminen vain jälleen kerran osoittautui erinomaiseksi toimenpiteeksi ja palmikotkin alkoivat erottua.


Valmis huivi on kooltaan 185x23cm. 


Lanka on Austermanin Murano (not only) for Socks (75% villa, 25% polyamidi 400m/100g) ja sitä kului yksi kerä 4,5mm cubics-puikolla. Lanka on tosi ohutta, mutta todella kestävää: tein varmaan ainakin kahdeksan erilaista aloitusta ennen kuin olin tyytyväinen, mutta langassa purkaminen ei näkynyt lainkaan. Sitä oli myös mukava neuloa. Saa nähdä mitä toisen kerän sisältä löytyy.


Valmis huivi löytyy Putiikin hyllystä.

-Nanna2 kommenttia:

 1. Aaettä, meikä mandoliini pyörtyilee täällä ihastuksesta:) Puikoiltasi on tipahtanut upea huivi niin kauniissa väreissä:) Tuossa edellisessä postauksessa on myös upea huivi, ihanan hempeä pitsi-ihanuus:)Pitääpäs käydä tutustumassa ohjeeseen, voi tosin olla etten ymmärrä siitä hölkäsen pölähdystä:)
  Aurinkoista kevättä sinulle! T: -Satuli-

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta kommentista. Varmasti selviät Erigeneian ohjeesta, kaavio on niin selkeä.
  Mukavaa kevättä ja antoisia käsityöhetkiä sinulle!
  -Nanna

  VastaaPoista