torstai 26. huhtikuuta 2018

Virkattu Daalia by NannaPPiia Maria heitti mielenkiintoisen haasteen ja pyysi minua suunnittelemaan huivin hänen toimittamalleen Yhden illan juttu -palstalle Kodin kuvalehteen. 
Toki olen ajan mittaan kaikenlaista omasta päästä neulonut ja virkannut, mutta on ihan eri asia tehdä itselleen muutama harakanvarvasmuistiinpano kuin yrittää kirjoittaa suunnitelmansa ylös ohjeen muotoon niin, että siitä saisi joku muukin tolkkua.


Langaksi valikoitui ihana Hjertegarnin Arezzo Lin -lanka (29% pellava, 37% puuvilla, 34% bambu), jossa on mukana hieman kiiltoa. Ohjeen mukainen koukkukoko on 3,5mm, mutta minä käytin 4,5 ja 5mm koukkuja, jottei huivista tule liian peltinen.


Aikataulu oli sen verran tiukka, etten ehtinyt kuvata valmista huivia päivänvalossa, kun huivi lähti jo aamupostissa lehtikuvauksiin. Räpsäisin vain nämä pari näytekuvaa keinovalossa, joten värit ovat mitä sattuu.


Piia Maria otti sitten tämän kauniin kuvan, jossa väritkin ovat kohdallaan ja antoi luvan käyttää tätä.

Kuva: Piia Maria Pekkanen


****************

Ajattelin ensin, ettei huivi ole lainkaan minun tyyliäni, mutta kun hyllyssä sattui olemaan iänkaiken vanhaa Viola -puuvillalankaa ja kaapissa vihertävä välikausitakki, niin päädyin testaamaan, saisinko ohjeella tehtyä toisen samanmoisen.


Onnistuihan se.


Ja ihan passeli tuon takin kanssa :-)


Huivin voi tehdä periaatteessa mistä langasta ja minkä kokoisena tahansa, valitse vain koukuksi langan ohjenumeroa isompi koukku, niin saat hyvin laskeutuvan huivin.
Jos et pidä röyhelöstä, voit tehdä pelkästään verkkomaisen osuuden.

Jos innostuit kokeilemaan Daalia-huivia, voit ladata ohjeen pdf:nä tästä tai tsekata sen toukokuun Kodin kuvalehdestä.

virkkaili Nanna
2 kommenttia:

 1. Jälleen on koukultasi tipahdellut upeita luomuksia:)
  En voi kun ihailla teitä jotka osaatte suunnitella ohjeita ja vielä toteuttaa ne:)
  Kiitos ohjelinkistä, pitääpäs laittaa korvan taakse, jos joskus innostuisi kokeilemaan:)
  Rentouttavaa viikonloppua sinulle! T: -Satuli-

  VastaaPoista
 2. Kiitos kivasta kommentista ja mukavaa viikonloppua sekä tulevaa wappua! Toivottavasti sää suosii kevyempiä asusteita, eikä tarvitsisi enää pukea tälle keväälle villahuivia ja -pipoa :-D
  -Nanna

  VastaaPoista