keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Naima -neuletakki


Viime vuonna minulle sattui moka. Olin tilannut Adlibriksestä 14 kerää sinistä puuvillalankaa ja huomasin vasta paketin saatuani, että kerät olivat 50g sijaan 100g. Sain siis tuplasti sen mitä luulin tilanneeni.


En ollut varsinaisesti suunnitellut mitä langasta tekisin, olipahan vaan Sulo-Vilen-moodi päällä, että ostin kun halvalla sain :-)
Tiedostoista löytyi kuitenkin aiemmin Ravelrystä ostamani Ankersrickin suunnittelema Naima neulejakun malli, ja kun neuletiheys osui ihan nappiin, niin päädyin sitten kokeilemaan sitä.


Naima neulotaan yhtenä kappaleena ylhäältä alas joten neuletta voi jo tekovaiheessa sovittaa ja esim. hihat saa juuri oikean mittaisiksi Ja ompelukammoiselle plussaa on, että kun neule on valmis, ei ole juuri muuta ommeltavaa kuin taskujen kiinnitys ja napit. 


Mutta niin vain sekin oli liian työlästä neulan käyttöä, ja takki lojui yli puoli vuotta viittä vailla valmiina ennen kuin lopulta maaliskuussa otin itseäni niskasta kiinni ja tein ompeluhommat loppuun.


Naima on periaatteessa yksinkertainen, mutta siinä on hauskoja yksityiskohtia.


Varsinaisia napinreikiä ei tehdä lainkaan vaan napit pujotetaan etureunan pitsikuvion reikiin. Voi siis vasta lopuksi päättää montako nappia takkiinsa haluaa.


Eniten tarkkuutta vaativat lisäykset ja kavennukset, joista takin hyvin istuva muoto johtuu.

Lopputulos oli ihan sopiva, mutta koska lanka oli aika paksua ja painavaa puuvillaa, takki varmaan venyy nopeasti. Lanka on myös melko pehmoista, joten oletan sen nyppyyntyvän.
Mutta malli on sen verran kiva, että voisin tehdä jossain vaiheessa toisen jostain kevyemmästä villalangasta. Ohjeessa on vaihtoehtoinen malli myös lyhyelle Naimalle, jossa on vyötäröllä tosi pitkä resori. Kaunis sekin jollekin hoikemmalle, mutta minä taidan pitäytyä tässä pitkässä mallissa.

L-kokoiseen Naimaan Adlibris cotton -lankaa kului 5mm cubikseilla hieman vajaa 1kg. Ohjeessa taskujen sisäpuolella on kirjoneulekuvio, mutta koska minulla ei ollut sopivaa lankaa, jätin sen pois.
Ohje on maksullinen ja englanninkielinen ja löytyy Ravelrysta.

-NannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti