lauantai 11. huhtikuuta 2015

Villamatot


 Rouva Kielo Kanasen varastoni ovat lähes ehtymättömät. Olen jossain vaiheessa hamstrannut muun muassa Raggergarn -lankaa toista kiloa.
Olen siitä aiemmin neulonut yhden liivin, mutta mielestäni lanka on liian karkeaa vaatteisiin, joten en ole sille oikein mitään käyttöä keksinyt.


Joitain viikkoja sitten sain lopulta ahaa-elämyksen noustessani aamulla ja värjötellessäni kylmällä lattialla: virkkaan matot sängyn viereen niin eipä enää jalkapohjia palele.


Roudasin kassin lankaa töihin ja virkkailin aina muutaman kerroksen ruoka- ja kahvitunneilla.


Ja pikkuhiljaa matot valmistuivat. Eilen sitten esittelin ylpeänä miehelleni, että tässä nämä nyt sitten ovat, lämmöllä valmistetut ja valmina käyttöön. Mutta tuopa ilmoittikin, että ei hän halua sängyn viereen mattoja, haittaavat imurointia. Ikäänkuin meillä ihan alvariinsa siivottaisiin :-)


Mutta eipä mitään, tämä ei ollut niin iso asia, että sen vuoksi kannattaisi yöuniaan menettää.
Täytyy vain toivoa, että joku kelpuuttaa matot itselleen, sängyn viereen tai johonkin muuhun käyttöön. Se toki vähän harmittaa, että jos olisin tiennyt, etteivät tulekaan omaan käyttöön, niin olisin jättänyt hieman lankaa reunojen viimeistelyyn. Mutta ne ovat nyt tällaiset.


Jos innostuit itse kokeilemaan, niin rohkeasti vaan.

Käytin norjalaista Raggegarn -lankaa (80% villa, 20% nailon. pesu 30°) ja 5mm koukkua. Yhteen 65x105cm kokoiseen mattoon kului 450g lankaa.

Mallivirkkaus on helppoa: 
virkkaa 99kjs, käänny
1.-10. krs :ks
11.krs *1p, 1kjs*p
12.krs p (jokaisen pylvään päälle ja ks:n ympäri)
13.krs = 11.krs.
Toista 1-13 krs tarpeen mukaan ja loppuun vielä kerrokset 1-10.

*****


Prismasta löytyi kaunis, minulle entuudestaan tuntematon kukkalajike: pionitulppaani.
Hieman kulleron näköiset nuput, ja näyttävät aukeavan komeasti :-)

Aurinkoisia kevätpäiviä
toivottelee NannaEi kommentteja:

Lähetä kommentti