sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Lost In Time -huivi


Tämän hetken kuumin boomi Facebookin -huiviryhmässä taitaa olla ruotsalaisen Johanna Lindahlin suunnittelema Lost In Time -huivi. Ja jälleen hauska nähdä kuinka erilaisia lopputuloksia erilaiset langat ja väriyhdistelmät tuottavat. Itsellä oli hyllyssä 5 kerää ohutta perulaista villalankaa, Gjestal Spireä, jotka päätin upottaa tähän tyyliin "tehdään niin kauan kuin lankaa riittää". Vihreää ja ruskeaa oli kaksi täyttä kerää, lilaa hieman aloitettu kerä.


Huivin ohje löytyy Mijo Crochet -blogista ja jos jaksaa selata tuon postauksen loppuun, niin siellä on ohje myös suomenkielisenä, minkä itse hätäisenä ihmisenä hoksasin vasta sitten kun oma huivi oli jo valmis :-)


Kastelin ja blokkasin huivin, mutta tässä langassa sillä ei oikeastaan ollut lopputuloksen kannalta mitään merkitystä, höyryttäminen olisi ajanut saman asian. Tosin lanka luultavasti pehmeni hieman: virkatessa tuntui välillä kuin sormenpäitä olisi käsitelty hiekkapaperilla kun huivissa on nyppyjä ja muuta paljon kohollaan olevaa. Naureskeltiinkin, että jos olisi aikomusta tehdä jotain rötöksiä, niin tämän virkkauksen lomassa olisi otollisin hetki, koska sormenjälkiä ei rikospaikalle olisi jäänyt, kun sormenpäät olivat niin kuluneet :-)


Mutta en sitten kuitenkaan rötöstellyt vaan virkkasin huivin valmiiksi. Kokoa huiville tuli 150x68cm 3mm koukulla (olisi ehkä voinut käyttää puolikkaan isompaa).


Ja nurkkiin tupstu helmikoristein. Käytin muuten tämän huivin uloimpien kerrosten kuviota pari postausta aiempana olevaan prinsessapeittoon. Monikäyttöinen kuvio siis.
Ja huivi oli sen verran mukava virkata, että luultavasti kokeilen toisen version hieman paksummasta langasta.


Valmis huivi löytyy Putiikin hyllystä.

*********************

Tänään juhlittiin pohjan rippillepääsyä, ja sen johdosta kaivettiin ristiäisalbumi esiin. Kun silloinen pukinekin palasi keväällä lainakierrokselta kotiin, niin pitihän se ikuistaa. 15 vuotta sitten kastemekossa oli siniset nauhat, mutta kun tässä on nimen saanut sen jälkeen neljä muutakin lapsukaista, niin jossain kohtaa nauhojen väri on vaihtunut. Vuori on edelleen alkuperäinen sininen, mutta se ei tässä kuvassa oikein erotu. Mekon olen neulonut jostain puuvillasta, eikä se ole ihan niin kellastunut kuin kuvasta näyttää :-)-Nanna


2 kommenttia:

 1. Olen epätoivoisesti yrittänyt etsiä sitä suomenkielistä ohjetta mutta en LÖYDÄ,lanka ja koukku lähtökuopissa,voitko auttaa

  VastaaPoista
 2. Pahoittelut, huomasin kommenttisi vasta nyt.
  Mutta Facebookin huiviryhmästä näin, että olet onnistunut tekemään upeita Lost-In-Timeja <3 Hienoa, että ohje löytyi!
  Aurinkoista syksyä sinulle!
  virkkausterveisin Nanna

  VastaaPoista