lauantai 17. kesäkuuta 2017

Viktoriaaninen palapeitto


Nyt postauksien tiheydestä saattaisi luulla, että olen kovin tuottelias tällä hetkellä. Se ei kuitenkaan pidä paikkansa. Olen vain ollut ufojeni (=unfinished object = keskeneräinen työ) kimpussa. Sohvatyynyjen seasta löytyi tämäkin höyryttämistä vailla oleva palapeitto, joka on valmistunut ties koska...


Pala on Koukuttamon sivulta löytyvä viktoriaaninen  ristikkoruutu. Ohje on selkeä ja ruutu on mukavan helppo ja nopea virkata. 


Yhdistelin palat jälleen samalla kierteisellä tavalla kuin monesti ennenkin. Eli viimeisellä kerroksella virkataan aina ensin 4 pylvästä, sitten irrotetaan koukku työstä, työnnetään se kiinnitettävän ruudun reunasilmukan läpi oikealta puolelta, otetaan odottamaan jätetty silmukka koukulle ja vedetään se liitettävän palan silmukan läpi. Sitten virkataan taas 4 pylvästä, irrotetaan koukku., jne. Liitoksesta tulee tuollainen hieman palmikkomainen.


Virkkasin niin kauan kuin lanka riitti, eli 42 palan verran. Nyt en millään muista mistä reunuksen mallin löysin. Tein aiemmin samanlaisen peiton Rosan värisenä ja hieman erilaisella reunuksella.


Lankana Novitan ihanan pehmoinen ja lämmin Rose Mohairia (65% akryyli, 35% mohair, käsinpesu), koukku 5mm. Kokoa valmille peitolle tuli 150x125cm ja tämäkin löytyy Putiikin hyllystä.

virkkaili
-Nanna
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti