sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Prinsessapeitto vol.2


Pari viikkoa sitten esittelin prinsessapeiton virkatut palat. Nyt on vuorossa valmis peitto!


Ensin piti kovasti sommitella, ettei tulisi samanvärisiä paloja vierekkäin. Sitten piti miettiä miten palat yhdistäisi toisiinsa.
Päädyin virkkaamaan vielä jokaisen palan ympärille ensin valkoisen kerroksen kiinteillä silmukoilla, sitten pylväskerroksen kirkkaalla värillä sekä vielä valkoisen kiinteäsilmukkakerroksen. Näin palat saivat ikäänkuin kehyksen. Ja kun kaikissa on ulkoimpana samanvärinen kerros, niin ei tarvinnut sitten miettiä, että mikä sopii minkäkin kanssa.


Yhdistin palat ensin pitkiksi kaitaleiksi ja lopulta pitkät kaitaleet toisiinsa. Virkkasin vuoron perään molempiin kiinnitettäviin kappalsiin joka toiseen silmukkaan kiinteän silmukan ja väliin aina 2 ketjusilmukkaa. Tuloksena oli jonkinmoinen sik-sak-kuvio.Sitten koko peiton ympäri saman tyyppinen kuvio, eli joka kolmanteen silmukkaan pylväs, 2 ketjusilmukkaa ja pylväs.


Olen tekemässä Lost In Time -huivia, ja nappasin peittoon huivin 6 ulointa kerrosta mahdollisimman kirkkailla väreillä :-)


Sitten kypsyin ihan kokonaan ja peitto odoteli pari viikkoa nurkassa, kun en vain saanut asiaksi sitä höyrytellä. Mutta nyt otin itseäni niskasta kiinni ja tässä tämä nyt sitten on koko komeudessaan.


Lankoina käytin Novita Nallea (75% villa, 25% polyamidi) ja Gjestalin Maijaa (85% villa, 15% polyamidi) 4mm koukulla. Suurin osa hahmoista on Maijaa, kun siinä on niin ihanan kirkkaita värejä, ja taustat ja reunus ovat lankajemmasta löytynyttä mitä-sattuu -Nallea.
Vaikka lankaa kului 1,75kg, niin jostain syystä näiden lankojen laatikko ei tunnu vajenneen lainkaan. Mutta toista samanlaista en kyllä todennäköisesti koskaan tee. 
Langanpätkiä on tullut pääteltyä likemmäs tuhat (onneksi päättelin sitä mukaa kuin palat valmistuivat) ja työtunteja on kulunut likemmäs tuhat.
Kokoa peitolla on 185x120cm ja se löytyy Putiikin hyllyltä.

***************
Virkkaili Nanna :-)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti