torstai 1. tammikuuta 2015

Joulun ajan tekeleet


Piti vielä laittaa vuoden 2014 viimeinen postaus, mutta tästä tulikin 2015 eka, kun kellonviisari ehti hurahtaa yli vuodenvaihteen Tamperen filharmonian hienoa Finlandiaa kuunnellessa ja Ratinan ilotulitusta katsellessa (television kautta toki, virkkaus kädessä).

Jouluksi ei valmistunut juurikaan pehmeitä paketteja. Mutta äidille nimipäivälahja sentään.

Tein hänelle syksyllä säärystimet kipuapusilkkivillasta ja äiti, joka kärsii laillani levottomista jaloista öiseen aikaan, kertoi unen laadun kohentuneen huomattavasti ja yöheräilyjen vähentyneen säärystimien käytön myötä. Samaa olen itsekin todennut. Joten pakkohan lankaa on suositella erilaisiin särkyihin ja kolotuksiin. (Tarkempaa tietoa langasta ja sen ominaisuuksista tästä linkistä)


Ensin esittelyssä kässämessuilta hankitut uudet nelikulmaiset puikot.


Ja niinkuin olen kertonut ennenkin, en viitsi keriä lankoja vaan neulon ne suoraan vyyhdeltä :-)


Koekappale tehty, toinen aluillaan (tästä tuli nyt tällainen pyhäisempi malli) ja alkukankeuden jälkeen pitää todeta että puikot ovat kertakaikkiaan ihanat ainakin tälle langalle: luistavat hyvin ja jälki on mukamas vähän normaalia tasaisempaa?


Tällaiset näistä tuli, hörsöreunus virkattuna sen vuoksi, että säärystimet tulee laitettua aina samoin päin ja näin olle eivät veny ihan koko matkalta täysin muodottomiksi (ainakaan niin nopeasti).
Paksumpaa silkkivillaa, vajaa vyyhti lankaa, silmukoita 60, mallineule helppoa 5:n silmukan ja neljän kerroksen valepalmikkoa, jonka ohje esim. sormikkaissa.


Vierellä vertailun vuoksi maaliskuussa tehdyt, lähes jokaöisessä käytössä ollet omat säärystimeni. Hyvin toimivat edelleen vaikka muoto on jo mennyttä.

*************


Aaton aattona poika muisutti, että hän toivoo Tardis-mukia joululahjaksi. No sehän tilattiin heti. Ja hokasin, että minähän voisin tehdähänelle myös Tardis-sukat, kun hän on kova Doctor Who -fani. (Doctor Who on pisin yhtäjaksoisesti tehty scifi-tv-sarja, ja Tardis on siinä keskeisessä osassa oleva poliisikopiksi naamioitu aikakone ja avaruusalus.)
(Kuvion lainasin (ja vähän kavensin) Ravelrystä, joten jos sinulla on tunnukset, löydät mallin tästä linkistä (ilmaisohje).


Ja kun sitä Maija-lankaakin vielä oli :-) Valkoinen on Nallea, kun valkoinen Maija-kerä oli piilossa ja piti päästä työn alkuun. Käytin uutta metallista cubic-puikkoa, ja mikäli mahdollista, se oli vielä mahtavampi käytössä kuin nuo sukkapuikot. Olen myyty.


Testasin kantapäässä vahvistettua kantapäätä, jossa nostetun silmukan kohdalla lanka kulkeekin työn etu- eikä takapuolella. Se näyttää nurjalta puoleltakin aika metkalta, tätä voisi käyttää jossain kohtaa "oikeana" pintanakin.

Yllätys yllätys, sukat eivät sitten valmistunee ihan pakettiin saakka, kun meillä on tapana jakaa lahjat jo puolen päivän aikaan. Mutta sentään aattoillan aikana telkkaria katsellessa. Ja saunan raikas poika otti sukat suoraan käyttöön ilman, että ehdin niitä höyrytelläkään. Sopivat oli ja mieluisat.
Lanka Maijaa ja Nallea, sinistä n. 100g ja mustaa ja valkoista pienet nöttöset, pyöröpuikko 3mm. Hieman kaventelin vartta nilkkaa kohti ja tein nilkkaan resoria, että pysyy paremmin jalassa. Vahvistettu kantapää ja kärkeen sädekavennus. Koko on noin 40.


Ja tulihan se mukikin postissa tämän vuoden puolella. Nyt kelpaa Tohtori Whota fanittaa :-) (Luulisi neliskulmaisen mukin olevan hankala käytössä?)

*********

Omasta nuorison antamasta paketista löytyi kaksi kerää Novita Naava -lankaa, minulle ihan uusi tuttavuus.
  

Niistä tuli 8mm puikoilla ja pidennetyllä helmineuleella 165x 19cm kokoinen huivi, päihin virkatut kaaret koristeeksi. Ja vielä pari metriä lankaa jäikin. 


Ei ehkä maailman kaunein huivi, mutta tosi lämmin.


*************

Näihin kuviin ja tunnelmiin päätän raportointini vuodelta 2014. 

Ja ei kun uutta työtä puikoille!

Kästiyöntäyteistä vuotta 2015 teille kaikille!

toivottelee Nanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti