sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Ystävä on kuin villasukka...


Mukavaa ystävänpäivää! 

Laulun sanojenkin mukaan ystävä on kuin villasukka, joten mikäpä muukaan postaus tähän päivään paremmin sopisi kuin villasukkaläjä.


Näitä Järbon Raggi-lankojahan loppuvuodesta innostuin kirjakaupasta tilaamaan, kun Sulo Vilenin tavoin halavalla sain. Nyt viedään viimeisiä :-)
Tässä värissä oli mukana tuollaista metallihohdetta, joten loputuloksena oli astetta juhlavammat sukat.


Ihan perussukkia... 


...valepalmikkoresorilla...


...ja vahvistetulla kantapäällä.


Kolmesta kerästä tulee aina kaksi sukkaparia. Nämä ovat kokoa 39 ja varren pituus on 18cm, mutta reilusti lankaa jää vielä yli.

*********


Ja sitten vihoviimeinen keräkasa samoilla yksityiskohdilla:valepalmikkojoustin...


...vahvistettu kantapää...


... ja sädekavennus.


Vaikka en raitalankoja yritä kohdistaa, niin näissä raidat sattuivat osumaan jokseenkin kohdalleen :-)

**********
Kaikista viidestä Raggi-väristä jäi sitten sopivasti jämänöttösiä. Osasta olen jo räsysukkia tehnytkin, mutta nyt päätin sitten laittaa kaikki loput näihin yksiin sukkiin ja neuloa niin kauan että yhtään lankaa ei enää jää nurkkiin lojumaan.


Siksi aloitin nämä varpaista, neuloin kantapäälle saakka erikseen ja sitten varret yhtäaikaa. 


Kantapään kokeilin tehdä kuten normaalin vahvistetun, mutta ylösalaisin. Ihan hyvin sekin onnistui pienen pähkäilyn jälkeen.


Näin riemunkirjavat niistä sitten tuli. Nämä ovat Putiikin ystävänpäiväarvonnan palkintona, osallistua voi Facebook-sivulla 19.2.2016 saakka. Sukat ovat kokoa 40-41 ja varren pituus on 25cm.

***********
Kaikkien sukkien lankana on siis Järbo Raggi (70% villa, 30% polyamidi, konepesu 40°), resorit ja kantapäät ovat Novitan Tuomas-lankaa (40% villa, 35% akryyli, 25% polyamidi, konepesu 40°) ja neulottu 3,5 pyöröpuikolla. Valmiit sukat löytyvät Putiikin hyllyltä.

Uusi jippo, jota näissä kaikissa käytin  (viimeisiä varpaista varteen neulottuja lukuunottamatta) on joustava silmukoiden luominen. Voin suositella. Luontitapa "Vanha norjalainen oikea" on hyvin lähellä tavallista ristiinluomista, ohjevideo löytyy Dropsin sivulta.

************


Ei muuta kuin mukavaa ystävänpäivää näiden kukkasten myötä. 
(Pellavaliina on kummitätini Maijan kutoma).

-Nanna1 kommentti: