lauantai 11. kesäkuuta 2016

Wappupallot käyttöön


Muistatko Wappupalloni? Otin ne käyttöön nopeammin kuin uskoinkaan, yleensähän langat vanhenevat hyllyssäni vaikka kuinka kauan.
Nämä Svarta Fåretin Merilla-langat ovat todella ohutta ja kevyttä lankaa. 50 grammassa on metrejä 400, puikkosuositus on 2,5mm ja materiaali 60% merinovillaa, 40% akryylia.


Ja kun kerran olin Boo Knits'n ohjepaketin Ravelrystä hankkinut, niin ei muuta kuin lisää niitä puikolle.


Tällaista se sitten on, silmukkamerkkien kanssa yritetään pitää kuviot kohdallaan :-)
Ja nappailla helmiä mukaan aina silloin tällöin.


Ensimmäinen  mytty valmiina, nimeltään Snow Bird. Käytin tässä puikkoja 2,5-4,5mm, puikkokokoa kasvatettiin puolella millillä jokaisen mallikerran jälkeen ja helmien poimimista varten käytin 0,5mm virkkuukoukkua.


Mytty kasteltuna ja pingotuksessa. Tämä on aina niin hieno hetki, kun epämääräisestä mytystä kuoriutuu jotain ihan muuta.


Lanka on niin ohutta, että 50 gramman kerästä jäi vielä melkein puolet jäljelle: valmis huivi painaa helmineen 43g ja on kooltaan n.150x45cm.


Huivi meni Helena-tädille 80-vuotislahjaksi.


... ja tässä on kyllä niitä helmiä, mutta ovat niin pieniä ja lähellä langan väriä, että eivät juurikaan erotu. Jospa edes hiukan välkähtävät valon osuessa niihin.

*****


Ja heti perään samasta langasta uusi huivi puikoille. Tämä mytty on samainen Sweet Dream kuin edellisessä postauksessa, mutta näyttää ihan erilaiselta johtuen lankojen erosta.


Kun edellisessä Sweet Dreamissa oli yksi mallikerta, tässä, niitä on muistaakseni kolme. Ja koska lanka on niin ohutta, pingottaminen nirkko kerrallaan on sula mahdottomuus. 


Huivin päättelyyn meni kolme päivää, kun nirkkopäättelyssä luodaan kaksi silmukkaa ja päätetään kolme... Päättelyn aloittaessa olo on jokseenkin toivoton kun tuntuu, että työ ei etene lainkaan. Mutta kaikkihan loppuu silti aikanaan, niin silmukatkin.


Tässä lähikuvassa epätoivoinen yritys kuvata pienen pienet helmet neuleen seasta: kyllä niitä siellä on kun tarkkaan katsoo :-)


Ja kun omaan työhönsä ihastuu, niin sitä pitää kuvata sisällä ja ulkona, edestä ja takaa :-)


Tämäkin huivi painaa satoine helmineen noin 50g. Eli voisi jo käyttää termiä "unelman kevyt" ?


Huivi meni lahjaksi eläkkeelle jäävälle tiimiesimiehelle.

******


Ja sekin päivä meni, kun inhokkini koristeomenapuu kukki. Inhokki siis kaikkina muina vuoden päivinä, paitsi sinä yhtenä kukkimispäivänä.


... Ja naapurin omenapuu se vasta kukkikin! Harmi kun pölyttäjiä ei ilmeisesti tänä vuonna ollut liikkeellä nimeksikään, joten sato jäänee kukinnasta huolimatta pieneksi.

-Nanna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti