lauantai 20. kesäkuuta 2020

Juhannuspaita 2020

No niin. Koronakevät on somen perusteella saanut ihmiset tarttumaan puikkoihin ja koukkuihin sekä tietokoneeseen aiempaa aktiivisemmin. Minulla kävi jokseenkin toisin päin: parit kärkitaistelijasukat sain neulottua, mutta muutoin eivät puikot ole kilisseet ja aiemmat työtkin ovat jääneet postaamatta. 

Tässä kuitenkin yksi talven aikana valmistunut neule, joka on siitä ajankohtainen, että totesin paidan valmistuttua sen olevan jo tuohon vuodenaikaan liian lämmin, mutta ehkä sitten juhannuksena tarpeen.
Nyt tarkenee kuitenkin ilman villapaitaa: Tampereella mittari näyttää hellelukemia, eikä päivä ole vielä edes puolessa välissä. 


Paita ehti lojua kaapissa ennen kuvausta useamman viikon ja on siksi hieman ryppyinen.
Malli on Drops Designin ilmaisohje Winter Carnival hieman pidempänä versiona. 


Käytin paitaan 7-veljestä -langan loputtamia varastojani ja noudattelin värivalinnoissa niin lähelle ohjeen mukaista värimaailmaa kuin mitä hyllystä vaihtoehtoja löytyi. Malli neulotaan pyöröneuleena ylhäältä alaspäin ja siihen sai upotettua paljon jämälankanöttösiä kun ei ollut niin tarkkaa, vaikka seuraava kuvio ei ihan saman värinen ollutkaan.


Sen verran olen vuosien varrella itsestäni oppinut, että päättelin taas langanpäät aina muutaman kerroksen välein koska pääteltävää oli tosi paljon. Jos kaiken jättäisi viimeistelyvaiheeseen, niin minun kärsivällisyydelläni paita ei olisi valmistunut ikinä. Ja plussana tietysti tässä tekniikassa on se, että ommaltavia saumoja on vain pienet pätkät kainaloissa.

Mallia oli mukava tehdä, se oli minulla televisionkatseluneuleena ja valmistui  muiden töiden ohella hitaasti aina kuvio silloin, toinen tällöin.


Valmiin paidan kastelin ja linkosin kuivaksi pesukoneessa ennen kuivatusta. Nyt paita pysyi jokseenkin mitoissaan eikä lörähtänyt kuten viimevuotinen juhannuspaitani, joka venyi litimärkänä jättikokoiseksi.

Lankana käytin Novitan 7-veljestä -lankaa (75% villa, 25% polyamidia, pesu 40°C) sekä 4mm ja 4,5mm cubics-pyöröpuikkoja.

Tykkään lopputuloksesta tosi paljon, ja vaikken sitä nyt juhannuksen kunniaksi päälle puekaan, niin eiköhän sille syksymmällä käyttöä löydy.


Mukavaa juhannusta kaikille!
-Nanna


1 kommentti:

  1. Kaunis neule on puikoiltasi tipahtanut. Varmasti on käyttöä, jahka tästä ilmat viilenevät.
    Ihanaa kesän jatkoa sinulle!
    T: - Satuli -

    VastaaPoista