maanantai 25. helmikuuta 2013

Eläintarhaa pukkaa...


 Minulla on jo jonkin aikaa ollut ajatuksena neuloa eläintarha, mutta sukkien muodossa. En vaan ole saanut kehiteltyä ajatusta sen pidemmälle. Nyt hiitolomalla on onneksi aikaa viimeistellä muutamia keskeneräisiä juttuja.


Ankkasukat valmistuivat jo jokin aika sitten. Nämä ovat kokoa 30.Näistä on vähän hankala sanoa, ovatko lintuja vai kaloja... Olkoon nyt sitten vaihtelun vuoksi kaloja. 
Kooltaan kalasukat ovat huimat 26.

*******


Seuraavaan pariin pitkin jo hakea ihan elävää mallia :-) Kuvat ovat parin vuoden takaiselta Legolandian reissulta; kävimme samalla Givskudin eläintarhassa, joka on muuten näkemisen arvoinen paikka: siellä pääsee ajelemaan autolla tai bussilla ympäri eläintarhan aitakuksia ja joissain kohdin jopa kävelemään eläinten keskellä, kuten vaikkapa näiden hauskojan kissamakien.

 "Mä tahtoo veivaa veivaa..."

*******


Seepran (tai kissamakin hännän, samaa raitakuosiahan sekin on) innoittamana neuloin nämä sukat.


Ruma vanha joulukortti apuvälineeksi


Harjakset virkkuukoukun avulla kiinni, pieni parturointi (vain latvojen tasaus).


Alkuun ompelin silmiksi Tiimarista ostettuja askartelusilmiä, niitä, joissa pupilli liikkuu. Mutta kun kiristin lankaa, niin koko silmä irtosi. Eihän sellaisia uskalla käyttää! Lopulta apu löytyi lähempää kuin arvasinkaan: Ompelukonekeskus Koivusta, jonka Tampereen toimipiste sijaitsee ihan kivenheiton päässä. Verkkokaupasta löytyy melkein kaikkea mitä vaan voi kuvitella tarvitsevansa ja lisäksi paljon muuta. Kuten nyt vaikka näitä kestäviä nappisilmiä. Ja palvelu on ylitsevuotavan ystävällistä!


Silmät vielä paikalleen ja valmista tuli. Onkohan oikeilla seeproilla ruskeat silmät? 
Nämä sukat ovat muuten kokoa 34.


Tässä tämänhetkinen eläintarhani. Lanka näissä kaikissa on ollut Gjestal AS Maija (85% villa, 15% polyamidi), mutta se on sen verran löysäkierteistä, että neulominen on hankalampaa kuin vaikkapa Novita Nallesta, joka on suunnilleen saman vahvuista. Puikot ovat kokoa 3mm ja silmiä kuluu yhteen pariin neljä. Sukan malli on ihan perussukka, ankoissa ja seeproissa päällysosa on neulottu joustimena, kaloissa sileänä. 

(Vinkki: jos haluat raidallisesta joustimesta siistimmän näköisen (ts. ettei nurja kohta näytä erilaiselta kuin oikea), kannattaa aina väriä vaihtaessa neuloa ensimmäisellä kerroksella kaikki silmukat oikein ja aloittaa joustinneule vasta toisella kerroksella.) 

*****


1 kommentti: